Slovenija
3 ogledov

Roboti v orkestru in kuhinji

1/2
Žurnal24 main
Japonska Toyota je predstavila robota, ki je sposoben igrati violino. Zaradi njegovih zmogljivosti naj bi ga že v nekaj letih začeli uporabljati v tovarnah, bolnišnicah, domovih za ostarele in še kje.

Toyota je na predstavitvi naprav prihodnosti napovedala izdelavo novega rodu partnerskih robotov za široko uporabo, ki bodo namesto ljudi opravljali dela doma ali v službi.
Vodstvo družbe pravi, da bo trg robotov zelo pomembno in donosno področje, saj bodo naprave precej spremenile človeško družbo. Prvi tovrstni roboti naj bi na tržišče prišli že do leta 2010.

Pri Toyoti med drugim načrtujejo izdelavo robotov za pomoč ljudem, ki so težko mobilni. Ti roboti v obliki sedežev na kolesih bi ljudem pomagali pri premagovanju ovir, kot so klančine ali grbine na cesti.

Japonska utegne biti zelo donosen trg za robote, ki bi pomagali starejšim, saj naj bi bilo po napovedih leta 2050 že več kot polovica Japoncev starejših od 65 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.