Slovenija
4 ogledov

Sajovic se ne boji ovadbe

Rušenje, ki je po mnenju iniciative povsem nepotrebno in za občino škodljivo. (F Žurnal24 main
Župan Sajovic se veseli sprememb, ki čakajo Tržič. Ovadba civilne iniciative ga ne skrbi, rušenje Pekovih zgradb se s sklepom sodišča nadaljuje.

Civilna iniciativa je ovadila tržiškega župana Boruta Sajovica, saj naj bi po njenem mnenju pri javni dražbi občinskih nepremičnin prišlo do hudih kršitev. Občina po navedbah iz ovadbe ni opravila cenitve vrednosti objektov, prav tako pa ni poskusila prodati objektov najboljšemu ponudniku. Občina tudi ni ustanovila komisije, ki bi argumentirano in strokovno ugotovila, v kakšnem stanju se objekti, zato nima pravne ali strokovne podlage za rušenje objektov.

"Prosta pot razvoju Tržiča"
Župan Sajovic je za Žurnal24 povedal, da ovadbe še ni imel v rokah, da pa se je ne boji. Kot je dejal, sam v 50 letih ni bil nikoli sodno kaznovan, medtem ko tisti, ki ga ovajajo, zase tega ne morejo trditi. Dodal je, da je sodišče danes odločilo, da ne bo preprečilo nadaljevanja rušenja "30 let stare in prazne investicije".

Po njegovem se lahko zato Tržič veseli novih razvojnih priložnosti, ki jih bo omogočila nova infrastruktura na tleh nekdanjih Pekovih stavb.

Kot je znano, so nasprotniki rušenja opuščenih Pekovih zgradb v Tržiču fizično blokirali rušilne stroje, čeprav je večina stavb že porušenih.

Nasprotniki rušenja trdijo, da je občina za kvadratni meter zemljišča prejela le 65 evrov, Sajovic pa trdi, da je kvadratni meter stal 127 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.