Slovenija
3210 ogledov

SDS svojim volivcem dal navodila, kako naj volijo

SDS Anže Petkovšek
"Na predčasne volitve le v nujnih primerih," svojim privržencem nalaga SDS.

Začele so se predčasne volitve poslancev v Evropski parlament in predčasno glasovanje na posvetovalnih referendumih. Glasovanje poteka od danes do četrtka na voliščih za predčasno glasovanje, ki bodo odprta med 7. in 19. uro. Volivci lahko predčasno glasujejo le v okraju svojega stalnega prebivališča, prijava ni potrebna. SDS medtem svoje privržence poziva, naj ne volijo na predčasnih volitvah. 

Tomc: Ne volite na predčasnih volitvah!

"Pozivam vse tiste, ki mislijo, da se borimo za pravo stvar, ki si želijo evropski način življenja, več varnosti, močno in učinkovito Evropo, demokracijo po enakih merilih za vse, da volijo za SDS, ampak, če se le da, da volijo v nedeljo in ne na predčasnih volitvah, ker predčasne volitve imajo nad sabo neko senco dvoma. Nismo uspeli z našo zahtevo, da se volilni lističi preštevajo sproti, zato mislimo, da je najbolj varno, če glasujete kar v nedeljo," je na včerajšnjem soočenju kandidatov za evropske poslance na PopTv pozvala prva na listi SDS Romana Tomc. 

soočenje predstavnikov parlamentarnih strank | Avtor: Saša Despot Saša Despot

SDS bi spreminjal zakon

Svet SDS je na nedavni seji med drugim zahteval, da državna volilna komisija okrajnim volilnim komisijam na predčasnem glasovanju odredi sprotno štetje glasov ter sestavo delnega zapisnika za vsak dan predčasnega glasovanja posebej. Zakon o volitvah določa, da se štetje glasov začne, ko se zaprejo volišča. 

Pri SDS ugotavljajo, da število volivcev, ki glasujejo predčasno narašča in večinoma presega 10 odstotkov volilne udeležbe, njihove glasovnice pa se preštevajo na volilno nedeljo, torej šele po nekaj dneh. Menijo, da je v vmesnem času nadzor nad temi glasovnicami izjemno pomanjkljiv, še zlasti v Ljubljani. 

O predčasnem glasovanju na evropskih volitvah bo na današnji novinarski konferenci spregovoril še predsednik SDS Janez Janša. 

dezurni@styria-media.si

 

 

 

Komentarjev 27
  • LukaMB 21:04 04.junij 2024.

    Resni.ca se zdi obetavna za volit v EU parlament, samo da Janša/nSi-proxy-JJ ne zmagajo in da izgubijo pogodbe o predaji i preprodaji orožja JJ in Kacin. Levica ni uresničila najave, da ne bodo pošiljali orožja ukro-fašistom (pa so v koaliciji ...prikaži več z vladajočo stranko) že prej, tako da lažejo, ostane le še DeSus, ki ima sprejemljiv program. Skratka rezultat bo čista zguba nSi in SDS.

  • andrija 17:36 04.junij 2024.

    bratuškova pa je svoje med delovnim časom odpeljala na obvezni piknik,seveda na naše stroške.Levim je dovoljeno vse,na desne pa pošiljajo policijo.

  • jakec42 14:47 04.junij 2024.

    SDS diktatura !