Slovenija
14 ogledov

Slivestrovanja v polnem teku

Najdaljša noč v letu bo sodeč po številnih napovedih o silvestrovanjih polna raj Žurnal24 main
Le še nekaj ur in leto 2007, ki je vsakemu izmed nas prineslo veliko dobrega in tudi kakšno slabo stvar, bo dokončno odšlo v zgodovino. Skok v leto 2008 bo prav gotovo bučen, tudi po zaslugi številnih silvestrovanj na prostem.

Če se še niste odločili, kje boste silvestrovali, vam v nadaljevanju ponujamo kratek pregled organiziranih silvestrovanj po slovenskih regijah.

 

Anketa o silvestrovanju

Sodeč po anketi Žurnala24 bosta dve tretjini Slovencev silvestrovali kar doma, sedem in pol odstotkov pri prijateljih ali sorodnikih, na ulicah pa štirje odstotki. Nekaj več kot trije odstotki vprašanih bosta skok v novo leto doživeli v službi, drugi pa na potovanjih ali silvestrovanjih po hotelih oziroma restavracijah. Desetina ljudi še ni bila odločena, kje bodo na začetku leta 2008.

LJUBLJANA
V glavnem mestu, ki bo opolnoči za pol leta postalo tudi prestolnica EU, se obiskovalci zabavajo na treh koncih mestnega središča. Na Prešernovem trgu je silvestrovanje prilagojeno vsem generacijam. Za zabavo skrbijo Saša Lendero, Jan Plestenjak, Eroika in Nuša Derenda. Mladim je namenjeno silvestrovanje na Kongresnem trgu s skupinami Mambo Kings, Big Foot Mama ter Šank rock, na Mestnem trgu pa ljubitelje popevk slovenske zabavne glasbe v novo leto s pesmijo vodita skupini Pepel in kri ter Braco Doblekar&Big Band Dom. Minuto čez polnoč bo mesto razsvetlil še desetminutni ognjemet, vreden 5900 evrov. Sicer pa številne kulturne prireditve v Ljubljani potekajo že cel dan, med drugim so pester program pripravila mestna gledališča in kinodvorane.

MARIBOR
V štajerski prestolnici osrednje silvestrovanje poteka na Trgu svobode. Na njem pričakujejo 20.000 ljudi, ki jih zabavajo Alfi Nipič in njegov ansambel ter skupini Turbo Angels in Show Band Klobuk. Nekaj minut pred polnočjo bo Mariborčane nagovoril tudi župan Franc Kangler. Mariborčani bodo tokrat dominirali nad Ljubljančani, saj jih čaka kar 15 minut ognjemeta. Zabava se bo v Mariboru nadaljevala tudi v torek zvečer.


Nebo po državi bodo opolnoči razsvetlili številni ognjemeti. Najdaljši se obetajo v Mariboru, Celju in na Ptuju. © BOBO

 
PRIMORSKA
Na Obali so na silvestrovanje dobro pripravljeni. Pirančani lahko silvestrujejo na Tartinijevem trgu v družbi zidarskih odrov in glasbene skupine Kalamari. Seveda bodo videli tudi ognjemet. Nebo se bo bliskalo tudi v Kopru, kjer zbrane zabavata Nuša Derenda in skupina Platana. Silvestrovanji sta tudi v Izoli in Portorožu. Na severnem Primorskem je najbolj pestro na ulicah Nove Gorice. Zadnje minute letošnjega leta lahko na prostem preživete tudi na ulicah Tolmina, Mosta na Soči, Bovca in Kobarida, medtem ko so v Ajdovščini in Šempetru pri Gorici silvestrovanja pod velikim šotorom.

GORENJSKA
V Kranju silvestrujejo s Pop Designom in Miranom Rudanom, opolnoči pa bo sledil še ognjemet. Bučno je tudi v Tržiču in na Bledu, na slednjem tudi zaradi ognjemeta.


Brez pokanja verjetno ne bo šlo, vendar morajo tisti, ki mečejo petarde, upoštevati navodila organizatorjev in pirotehniko odmetavati le v za to namenjenih ograjenih prostorih. © BOBO

 
DOLENJSKA IN POSAVJE
Dolenjcem, Belokranjcem in Posavcem v množici prireditev ne bo težko izbrati kakšne tudi zase. Med najbolj pestrimi silvestrovanji utegnejo biti tista v Brežicah, Sevnici, Krškem in Novem mestu, v zadnjih dveh seveda ne bo šlo brez ognjemetov.

ŠTAJERSKA IN POMURJE
Ptujčani tudi letos množično silvestrujejo na Mestnem trgu, za dobro razpoloženje skrbita ansambla Štajerski Baroni in Orange. Obeta se tudi celih dvanajst minut trajajoči ognjemet z desnega brega reke Drave. Enako dolg ognjemet bodo lahko opazovali tudi Celjani, ki jih zabavajo Čuki. V knežjem mestu je cel dan pestro dogajanje namenjeno najmlajšim. V Velenju za prešerno ozračje skrbijo Foxy Teens, Manca Špik in Juhu banda.

Tudi v Pomurju je letos veliko silvestrovanj na prostem, ki jih organizirajo občine ali društva. Največje je tudi tokrat v Murski Soboti, kjer za glasbo skrbi skupina Rock Partyzani. Vstop v novo leto bo naznanil tradicionalni ognjemet.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.