Slovenija
25063 ogledov

Arso prižgal oranžni alarm, v teh krajih bo najhuje

Strela, nevihta Profimedia
Arso je prižgal opozorilo, ponekod so možne tudi močnejše nevihte.

"Nad zahodnim Sredozemljem se nahaja ciklonsko območje, s katerim je povezana oslabljena fronta, ki nas bo prešla tekom današnjega dne. Prav tako zaradi ciklona k nam po višinah preko južnih vetrov doteka nekoliko hladnejši zrak, kar bo rezultiralo v razvoju neviht, ki bodo tekom dneva v pasovih prešle večji del države," napovedujejo na portalu Neurje.si.

Prvi pas bo najprej dosegel slovensko Istro, "kjer veljajo nekoliko boljši pogoji za nastanek neurij". Na Neurje.si opozarjajo, da lahko nevihte spremljajo močan nevihtni piš, udari strel, nalivi ter tudi manjša toča, ki pa je manj verjetna.

"Tudi na jugu in v notranjosti države lahko nastanejo močnejše nevihte z nalivi. Zaradi vsesplošne suše lahko tovrstni nalivi povzročijo težave z zemeljskimi plazovi," dodajajo.

Radarsko sliko padavin lahko spremljate na tej povezavi.

Arso je zaradi neviht za jugozahodni del države prižgal oranžno opozorilo, drugod po državi pa je v veljavi rumeno opozorilo.

Arso opozorilo | Avtor: Arso Arso
Še vedno pa bo danes razmeroma toplo, najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 30, v alpskih dolinah okoli 24 °C.

Na Arsu napovedujejo, da bodo ponoči padavine z nevihtami prehodno zajele večji del Slovenije in do jutra povečini ponehale, tudi burja bo do jutra postopno ponehala.

Jutri pa bo spremenljivo oblačno z občasno povečano oblačnostjo, nastajale bodo plohe in kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 21 do 27 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Garancija
    Garancija 11:01 05.september 2024.

    Grem po moko in cukr,grozno bo pa še baterije treba nabavit

  • bobubob 10:15 05.september 2024.

    Ja, tole vreme je pa res zanimivo. Pa tudi obnašanje vremenarjev, ki nimajo ja*c, da bi strokovno branili svojo stroko. Tako kot je niso branili doktorji kovida in genski poizkusov v živo, pa sedaj njihovi 'stroki' ne verjamejo niti vrabci. ...prikaži več Ja, upaš da te bodo približno pravilno urgentno zašili, za ostalo pa so zasebniki. Pa še to samo nekateri, ne vsi. Je g. Trontelj že davno videl in tudi javno povedal, da vreme ni več naravno, kar pa današnjim skorumpirancem na pamet ne pride.

Sorodne novice