Slovenija
33963 ogledov

Vreme: Že kmalu nevihte po vsej državi in opazna ohladitev

nevihta Profimedia Nevihta nad zahodno Slovenijo.
Poletje se počasi, a zanesljivo poslavlja. Čaka nas še nekaj lepih dni.

September se je začel kot se je avgust končal - s sončnim vremenom in visokimi temperaturami. A že v četrtek se bo situacija spremenila.

Do četrtka bodo temperature v notranjosti države nad 30 stopinj, vreme bo večinoma sončno, popoldne pa so možne posamezne plohe in nevihte predvsem v zahodni polovici Slovenije, je za STA povedala dežurna meteorologinja Veronika Hladnik Zakotnik.

Kako se bodo padavine gibale po državi, spremljajte na radarski sliki padavin (povezava).

Okrog 15. ure sta se nad državo razvili dve močnejši nevihti, ki od Idrije ter Ajdovščine potujeta proti severovzhodu.

Nekaj trdih zrn (sodra) trenutno beležimo v Vipavski dolini. Poroča: Tanja D. https://neurje.si/radarske-slike/ ⚡...

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 2. september 2024

Od četrtka bo povečana možnost ploh in neviht tudi drugod po državi. Razlog za to je dotok nekoliko hladnejšega zraka po višinah in formiranje nove ciklonske aktivnosti na zahodu Sredozemlja, ki bo nato potovala proti jugovzhodu. 

Posledično bodo nevihte v četrtek možne povsod po državi, podobno vreme pa se lahko zavleče tudi do prihodnjega torka, navaja neurje.si.

Nič več nad 30

Od petka je napoved manj zanesljiva, a je z gotovostjo moč trditi, da je večja verjetnost padavin, več bo oblačnosti, je navedla Hladnik Zakotnik.

Konec tedna se po napovedih Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) obetajo nekoliko nižje temperature, in sicer med 24 in 28 stopinj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice