Slovenija
4586 ogledov

Danes in jutri v teh krajih možne nevihte, nato pa ...

Nevihta, oblaki, neurje Profimedia
Poletje se še ne bo poslovilo, pred nami so vremensko lepi dnevi.

V sredo in četrtek bo sončno z nekaj spremenljive kopaste oblačnosti. Živo srebro se bo v notranjosti države povzpelo do 30 stopinj Celzija, na Primorskem, kjer bo burja slabela, do 34 °C.

Sredi dneva in popoldne so v hribovitih krajih možne plohe z grmenjem. Manjša nevihta vas lahko ujame na Gorenjskem in v severnih predelih Osrednje Slovenije.

Podobno vreme kot v sredo bomo imeli tudi v četrtek, možnost za nevihte v hribovitem svetu bo še malce večja kot danes. Tudi temperature bodo za odtenek višje kot v sredo.

Vse do konca tedna bo naziv "sončna stran Alp" še kako ustrezen, saj so pred nami vroči in sončni dnevi. Poletje se torej še ne bo poslovilo.

Nad večjim delom Evrope je trenutno območje visokega zračnega tlaka, nad severnim Atlantikom in Britanskim otočjem pa ciklonsko območje. Nad naše kraje doteka toplejši in občasno bolj vlažen zrak.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice