Slovenija
0 ogledov

Šrotu košarica NKBM

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Nova Kreditna banka Maribor (NKBM) družbi Infond Holding ni podaljšala posojila, ki ga je slednja zavarovala z delnicami Pivovarne Laško.

Posojilo NKBM je "težko" okoli 3,5 milijona evrov, vrednost zavarovanih delnic pa pet milijonov evrov. NKBM naj bi Infond Holding, prek katerega Boško Šrot lastniško obvladuje Pivovarno Laško, že pozvala, naj v osmih dneh odplača posojilo, sicer bo banka sprožila postopke izterjatve.

Prihodnji teden se izteče tudi posojilo, ki ga je Infond Holding najel pri Novi Ljubljanski banki (NLB). Gre za približno 130 milijonov evrov vredno posojilo, ki ga je NLB enkrat že podaljšala, prav ta poteza pa je z mesta prvega moža banke spodnesla Draška Veselinoviča.

Infond Holding je po poročanju medijev sicer prejšnji teden na NLB že poslal vlogo za podaljšanje posojilnih linij. Toda glede na nasprotovanje države kot največje lastnice NLB in NKBM ter omejitev iz tako imenovane protitajkunske zakonodaje ni realnih možnosti, da bi NLB posojilo vnovič podaljšala.

Ob koncu lanskega leta je imel Infond Holding pri več bankah za 426 milijonov evrov kratkoročnih posojil. Vsa se iztečejo še letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.