Slovenija
6 ogledov

Staranju se slabo piše

Staranje s seboj prinaša veliko neprijetnosti in težkih bolezni. Nova odkritja n Žurnal24 main
Znanstvenikom je uspelo določiti ključne gene, ki upočasnjujejo procese staranja. Odkritje bi bilo lahko koristno tudi za ljudi.

Na inštitutu za preučevanje staranja londonskega University Collegea so odkrili mutacije, ki so v laboratoriju pomagale podaljšati življenjske procese v črvih, sadju, muhah in miših. Strokovnjaki napovedujejo, da ti geni podobno vplivajo tudi na človeško telo, zato optimistično napovedujejo, da bi lahko na podlagi odkritja v prihodnje zdravili ali vsaj upočasnili mnoge bolezni.

Linda Partridge, direktorica inštituta, je pojasnila, da je vpliv na same procese staranja precej pomembnejši kot pa zdravljenje simptomov bolezni, ki iz staranja izvirajo.

Odkritje naj bi sprožilo tudi nov val raziskav za lajšanje starostnih neprijetnosti, poroča Daily Telegraph.

Pri boleznih, kot so alzheimerjeva ali bolezni srca in ožilja, bi tako lahko precej omilili bolezenske znake, s pomočjo odkritja bi se lahko uspešneje borili tudi proti nastajanju rakavih celic in sladkorne bolezni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.