Slovenija
1 ogledov

Türk padel s prestola

Predsednik Türk je začel zbirati predloge za kanididate za mesto ustavnega sodni Žurnal24 main
Danilo Türk ni več najpriljubljenejši politik v državi, strmoglavil je tudi Janša. Največ ljudi bi sicer danes volilo za SDS.

Predsednik države Danilo Türk je bil vse od izvolitve pred dvema letoma najpriljubljenejši politik na lestvici, ki jo objavlja Ninamedia. Zadnji dogodki z odlikovanjem Tomaža Ertla pa so očitno močno vplivali na njegovo javno podobo, saj je padel kar za tri mesta in je ta mesec na četrtem mestu.

Minus tri
Vlada bi za svoje delo v redovalnici dobila oceno minus tri, z njenim delom pa je nezadovoljnih več kot 40 odstotkov vprašanih, je pokazala anketa, ki jo je za Televizijo Slovenija pripravila mariborska agencija Interstat. Brez kritike, pa tudi brez pohval je tretjina, z vlado pa je zadovoljna petina anketiranih.

Na prvo mesto po priljubljenosti se je zavihtel gospodarski minister Matej Lahovnik (povprečna ocena 3,77), sledijo evropski komisar Janez Potočnik (3,59), minister za zdravje Borut Miklavčič (3,56), Danilo Türk (3,49), notranja ministrica Katarina Kresal (3,39), peti je premier Borut Pahor (3,28).

Do desetega mesta si sledijo še obrambna ministrica Ljubica Jelušič, župan Ljubljane Zoran Janković, predsednik SLS Radovan Žerjav in predsednik DZ Pavel Gantar.

Prvak opozicije Janez Janša je zabeležil največji zdrs meseca, saj je padel za sedem mest na 21. mesto, kaže anketa, izdelana na vzorcu 700 ljudi.

SDS pred SD
Zanimivo bi največ glasov to nedeljo podelilo prav Janševi SDS (19,7 %), sledi SD (19 %), nato pa SNS (7,6 %), LDS (6,5 %) in Zares (5,4 %). Za DeSUS bi svoj glas oddalo 2,1 odstotka, za SLS pa 1,6 odstotka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.