Slovenija
5927 ogledov

V različnih delih Slovenije možnost poplav

poplave Slovenija Laze Profimedia
Novo deževje bo prineslo težave za v zahodni, južni in osrednji del države.

Vremenoslovci za danes napovedujejo oblačno vreme s pogostimi padavinami, predvsem v bližini morja bodo tudi posamezne nevihte. Reke v večjem delu države bodo naraščale. 

Najbolj bodo narasle reke v zahodni, južni in osrednji Sloveniji, ponekod bo lahko prišlo do poplavljanja meteornih in razlivanja hudourniških voda. Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) že naraščajo reke v Brdih, v porečju Vipave in Idrijce.

Deževje Jesen je tu Slovenija Takšno vreme nam prinašajo zadnji septembrski dnevi

V noči na ponedeljek bodo nekatere reke v zahodni, južni in osrednji Sloveniji dosegle velike pretoke. Ob močnejših dolgotrajnih nalivih lahko danes zvečer in v noči na ponedeljek pride do poplavljanja meteornih in razlivanja hudourniških voda predvsem na širšem Primorskem in Notranjskem, v osrednji Sloveniji ter v porečjih Krke in Kolpe. Drugod po državi bo naraščanje rek manj izrazito, vodnatost rek bo ostala povečini srednja.

Danes bo ob dopoldanski plimi povišana gladina morja.

Kot napovedujejo na Arsu, bo v prvih dneh prihodnjega tedna vodnatost večine rek ostala srednja, zlasti kraške reke na Notranjskem in Dolenjskem bodo še zmerno naraščale.

Komentarjev 2
  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 15:28 25.september 2022.

    Če bi bil Noe živ,bi že vsaj 10 bark naredil ,ko bi bral novice

  • Janez11 11:49 25.september 2022.

    Plešite idioti podporniki okrogle Ljubljančanke , ki vas je naplahtala ,da je na referendumu za vodo šlo za pitno vodo in ne proti Janši (nevladniki, ki jim je omejil dostop do proračuna). Cena poleti žeja, jeseni poplave in izguba evropskih ...prikaži več sredstev za ureditev brežin in strug, ureditev zajetja Padež.....

Sorodne novice