Slovenija
20 ogledov

Vlačičevo divjanje brez kazni

null Žurnal24 main
Prometni minister, čigar avtomobil je junija na poti s Kopra proti Ljubljani storil več prometnih prekrškov, jo bo odnesel brez kazni. Ta bo doletela le Vlačičevega voznika in voznikovo podjetje.

Spomnimo, ministru Patricku Vlačiču se je 14. junija mudilo na nastop v TV oddaji, ko je na avtocesti naletel na kolono. Njegov voznik je na streho audija A6 namestil modro luč in z veliko hitrostjo po odstavnem pasu obšel kolono. Ko je dogodek prišel na dan, se je Vlačič branil, da naj bi z vožnjo njegov avtomobil utiral pot reševalnemu vozilu na nujni vožnji, a so ga nadzorne kamere Darsa postavile na laž. Vlačič sicer zatrjuje, da na početje voznika ni bil pozoren, saj se je pripravljal na nastop pred kamerami.

Kaj vse je prekršil?
Poleg prehitre in nepravilne vožnje so proti zakonu tudi modre luči za vozilo s prednostjo, saj prometni prometni minister do njihove uporabe ni upravičen.

Čeprav je audi v lasti ministrstva in je to kupilo tudi modro luč, pa policija po pisanju časnika Dnevnik proti Vlačiču ne bo ukrepala. Kot je za omenjeni časnik sporočila policija, je v konkretnem primeru na podlagi obvestil in zbranih dokazov uvedla postopek proti vozniku, ki je vozil Vlačiča.

Plačal bo Protocol
Kot še navaja časnik, bo kazen zaradi prekrškov izrečena podjetju Protocol, pri katerem je Vlačičevo ministrstvo najemalo voznika za prevoze ministra, kaznovana pa bosta tudi odgovorna oseba podjetja in najeti voznik. Zagrožena kazen je po podatkih Dnevnika za voznika najmanj 500 evrov, za pravno osebo 8000 evrov in za odgovorno osebo pravne osebe 800 evrov.

Iz prometnega ministrstva so sicer že junija sporočili, da zaradi dogodka ne bodo podaljšali pogodbe s Protocolom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.