Slovenija
3 ogledov

Vlada in sindikati še kar gradijo most

V Grosupljem bodo poskrbeli najprej za PŠ Kopanj, nato pa tudi za matično OŠ in Žurnal24 main
Vlada in sindikati javnega sektorja glede dogovora o omejitvi rasti plač v javnem sektorju še vedno iščejo dogovor.

Kot je že v navadi, se bodo tudi danes pogajalci vlade in sindikatov javnega sektorja usedli za skupno mizo in poskušali doseči dogovor glede omejitve rasti plač. Eno ključnih še odprtih vprašanj je povezano z odpravo pomanjkljivosti v plačnem sistemu.

Vlada je na zadnjih pogajanjih pred enim tednom prvotni predlog, da bi izplačilo tretje četrtine odprave plačnih nesorazmerij vezali na odpravo pomanjkljivosti v plačnem sistemu, popravila. Predlaga, da bi odpravljanje pomanjkljivosti prenesli v poseben dogovor, o katerem bi se še pogajali. Če pa se do 1. maja 2010 ne bi dogovorili, bi vladna stran v zakonodajni postopek vložila s sindikalno stranjo neusklajeno besedilo.

Ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs je pojasnila, da se želijo s sindikati do maja uskladiti glede odprave pomanjkljivosti v sistemu.

Sindikati vladi ne dajejo bianko menice
Takšna možnost za sindikate ni sprejemljiva. Vodja pogajalske skupine dela sindikatov Janez Posedi pojasnjuje, da ne gre za pomanjkljivosti v smislu napačne uporabe sistema, za napačno implementacijo, ampak za spreminjanje podlag, torej določb zakona in kolektivne pogodbe.

Vendar pa vlada po njegovih besedah ni popolnoma jasno navedla, katere so pomanjkljivosti in kako jih želijo popraviti, temveč predlaga, da se bodo o tem dogovorili, če pa se ne, "se mi z njimi strinjamo, da po svoje urejajo". Kot poudarja Posedi, so za to, da se popravi vse, kar je narobe v sistemu, vendar pa se ne morejo vnaprej strinjati, da vlada "lahko naredi in ugotovi, kar hoče".

Tudi predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj zavrača vladne načrte. Konfederacija sindikatov javnega sektorja se sicer zavzema, da je treba plačni sistem izboljšati, ker ima sistemske pomanjkljivosti, nosi v sebi neenakosti posameznih skupin zaposlenih v javnem sektorju in ima težko primerljive določbe za različne skupine zaposlenih (karierna napredovanja so na primer pri posameznih delovnih mestih in skupinah bistveno večja kot drugje).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.