Slovenija
3 ogledov

Vladne hvale na račun Goriške

Premier Janez Janša v Zavodu za invalidno mladino v Vipavi. Žurnal24 main
Ob obisku vladne ekipe na Goriškem je regijo premier Janez Janša označil kot turistično najbolj zanimivo v Sloveniji.

Turizem je po mnenju premiera največji potencial bodoče pokrajine na severnem Primorskem. Ob tem je Janez Janša izpostavil dobre gospodarske rezultate Goriške, ki je po razvitosti na petem mestu v regiji, višina BDP na prebivalca pa je 95 odstotkov državnega in 83 odstotkov evropskega povprečja, tudi obeti za prihodnost pa so zelo dobri. Ob tem se je brezposelnost v zadnjih dveh letih zmanjšala za četrtino. Sicer pa bo po besedah premiera predlagana pokrajina na severnem Primorskem "popolna".

Janša si je s tremi ministri med obiskom med drugim ogledal Center za usposabljanje invalidnih otrok Janka Premrla Vojka Vipava, v Solkanu pa so mu predstavili visokotehnološko podjetje Instrumentation Technologies.

Ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič je obiskala šempetersko bolnišnico, medtem ko je kulturni minister Vasko Simoniti podprl idejo o oblikovanju enotnega čezmejnega kulturnega prostora Nove Gorice, Gorice in Šempetra pri Gorici, kjer bi bile kulturne dobrine oproščene davkov. Večino ostalih ministrov so na Goriškem nadomeščali državni sekretarji.

Med pogovori z lokalnimi oblastmi in gospodarstveniki je bilo med drugim izpostavljeno tudi vprašanje igralniško zabaviščnega centra, ki ga na Goriškem nameravata postaviti družbi Hit in Harrah's Entertaniment.

Na svoje težave pa so opozorili tudi azbestni bolniki, ki so v Novi Gorici pripravila simboličen protestni shod, s katerim so izrazili nezadovoljstvo z reševanjem azbestne problematike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.