Šport
315 ogledov

Duplantisu spektakularni dvoboj svetovnih rekorderjev (video)

Karsten Warholm vs Armand Duplantis Profimedia
Duplantis na 100 metrov ugnal svetovnega rekorderja Warholma.

Svetovni rekorder v skoku s palico Šved Armand Duplantis je na dolgo opevani ekshibicijski tekmi na 100 metrov v sredo v Zürichu premagal svetovnega rekorderja v teku na 400 m z ovirami Norvežana Karstena Warholma. Za kazen bo moral slednji na mitingu v Zürichu odslej nositi dres švedske reprezentance.

Duplantis je dobil dvoboj v Zürichu z zavidljivim izidom 10,37 sekunde, Norvežan je bil natančno desetinko sekunde počasnejši, vseeno pa dosegel osebni rekord na tej najkrajši sprinterski razdalji. Do dvoboja je prišlo na pobudo Šveda, ki je izzval štiri leta starejšega Skandinavca.

Izkoristila sta miting v Zürichu, kjer Warholma danes čaka nastop na diamantni ligi. Duplantis je slavil predvsem po zaslugi izjemno dobrega starta. "Res sem v dobri formi. Ne igrajte se z mano," se je po zmagi pošalil Mondo Duplantis. Osebna rekorda sta sicer na tekmi dosegla oba. Duplantis je pred šestimi leti kot mladinec dosegel izid 10,57, Warholm je leto prej tekel 10,49.

Pred polno glavno tribuno na stadionu Letzigrund sta se tekmovalca predstavila v boksarskem stilu. Warholm se je predstavil v rdečem "kopalnem plašču", Duplantis v modrem. Že pred tem pa sta se kameram nastavila s strogimi pogledi, pri čemer pa nista mogla zadržati nasmeška.

Oba imata za sabo dobro sezono. Norvežan je na olimpijskih igrah v Parizu osvojil srebro, Šved pa je ob zmagi v Parizu s 625 cm dosegel tudi nov svetovni rekord, ki pa ga je nato pred desetimi dnevi Chorzowu izboljšal še za centimeter.

Na mitingu v Zürichu pa bo šlo zares danes. V skoku v višino se bo predstavila tudi Ljubljančanka Lia Apostolovski. Ta se želi uvrstiti tudi v finale. Trenutno je v položaju, ki ji zagotavlja nastop sredi meseca v Bruslju, kjer si je nastop že priboril evropski prvak Kristjan Čeh, ki je četrti v metu diska. Apostolovski bo to skušala dokončno potrditi danes.

Žan Rudolf, slovenski rekorder na 800 m, pa bo skrbel za ritem v teku na 1500 m.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice