Šport
64 ogledov

Čeh tokrat premagal vse tri, ki so bili pred njim na OI

Kristjan Čeh Profimedia
Čeh zmagal na diamantni ligi v Rimu.

Evropski prvak v metu diska Kristjan Čeh je zmagal na atletski diamantni ligi v Rimu z 68,61 metra v zadnji seriji in se uvrstil tudi v finale letošnje sezone sredi naslednjega meseca v Bruslju. V večnem mestu je Tina Šutej, druga slovenska predstavnica, v skoku s palico zasedla sedmo mesto s 4,43 metra.

Drugi v metu diska je bil presenetljivi olimpijski zmagovalec iz Pariza Roje Stona iz Jamajke s 67,85 m, tretji pa svetovni rekorder in olimpijski podprvak Mikolas Alekna iz Litve s 67,68 m. Sledila sta Avstralec Matthew Denny, bronasti z OI v Parizu je disk vrgel 66,44 metra daleč, in na petem mestu svetovni prvak in nekdanji olimpijski zmagovalec Daniel Stahl iz Švedske s 65,04 m.

"Zanimiva tekma, začel sem slabo, imel sem težave s krogom za izmet. Bil je prašen in je drsalo. Potem pa sem pridobival občutek za krog in sem šel lahko na polno. V peti seriji diska in meta še nisem čisto zadel, a sem skoraj vrgel 67 m. Potem pa je bil zadnji poskus res dober. Že ko sem spustil disk, sem imel dober občutek, let pa je bil tudi dober in sem že pred pristankom diska na tla vedel, da bom zmagal," je dejal Čeh po drugi zmagi na diamantnih ligah v sezoni in deseti v karieri.

Kristjan Čeh | Avtor: Profimedia Profimedia

"Cilj sem izpolnil, uvrstil sem se v finale diamantne lige z dobrim nastopom. Sedaj bom skušal znova dati vse od sebe še v Bruslju in dobro tekmovati. V prejšnjih dveh letih sem šel na finalno tekmo potem, ko sem vodil v sezoni. A to ne šteje, ker je zmagovalec finalnega mitinga tudi končni zmagovalec. Zato se bom potrudil, da zmagam. Čeprav se OI niso izšle po planu, pa sem v dobri formi in lahko še vedno vrežem prek 70 m," je dodal Čeh.

Že 3. septembra bo nastopil na Češkem, 8. septembra pa v Zagrebu, kjer bo imel predzadnjo tekmo leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice