Šport > Košarka
1581 ogledov

Noro, prvi zvezdnik atletike še podžgal ogenj v svojem sporu z NBA zvezdniki

Noah Lyles Profimedia
Noah Lyles je razkril, da se je počutil užaljenega, ker ga je Adidas povabil na slavnostni dogodek NBA zvezdnika Anthonyja Edwardsa.

Slovita revija Time je po koncu olimpijskih iger pripravila velik prispevek o prvem zvezdniku svetovne atletike Noahu Lylesu in njegovem nastopu v Parizu. Med drugim je tudi razkrila zanimivo zgodbo, ki bo zagotovo še poglobila spor med najhitrejšim Zemljanom in velikimi NBA zvezdniki.

Šestkratni svetovni prvak se je v spor z največjimi košarkarskimi zvezdniki zapletel lani, ko je po avgustovskem naslovu svetovnega prvaka v teku na 100, 200 in 4 x100 metrov zbodel ameriške košarkarje, da se imajo NBA prvaki za svetovne prvake, čeprav so v resnici zgolj prvaki ZDA, medtem ko je on dejansko že šestkratni svetovni prvak.

Denver Nuggets, NBA prvaki leta 2023 | Avtor: Profimedia Profimedia

NBA zvezde s svojim ogromnim egom Lylesovih besed niso najbolje sprejele in vse od takrat vlada prava vojna med najboljšim sprinterjem zadnjih let in najboljšimi košarkarji na svetu, ki so novega olimpijskega prvaka v teku na 100 metrov blatili v svojih izjavah.

Zdaj pa je Time v svojem prispevku o Lylesu razkril novo zanimivo anekdoto, ki bo zagotovo še bolj podžgala že tako vrele strasti med obema taboroma.

Ugledna revija se je namreč dotaknila časa, ko je bil Lyles sredi pogajanj o podaljšanju pogodbe s svojim sponzorjem Adidasom in ga je podjetje kot gesto dobre volje povabilo na dogodek, ko je mladi zvezdnik Minnesote Timberwolves Anthony Edwards izdal svojo prvo različico športnih copat.

Dejstvo, da je bil šestkratni svetovni prvak povabljen na dogodek mladega športnika, ki do takrat še ni dosegel veliko, je Lylesa močno razjezilo, saj je bil mnenja, da bi se morali bolj posvečati njemu, kot pa nekemu mlademu košarkarju, ki ni niti "državni prvak", kaj šele svetovni.

"Kaj želite? Želite me povabiti na dogodek človeka, ki ni niti še videl NBA finala? V športu, za katerega vam sploh ni mar? In izdelali mu boste športne copate? Nočem biti nespoštljiv, človek je izjemen športnik. Za sabo ima odlično leto. Všeč mi je, da imate vizijo, da mu napravite čevelj, saj ste prepoznali, da bo še velik košarkar. Toda kar sprašujem, je, kako tega ne vidite v meni," je bil takrat besen Lyles, ki je čakal na novo, izdatnejšo pogodbo.

Avtor članka Sean Gregory je o zgodbi o Lylesovi zavrnitvi Edwardsovega dogodka povprašal tudi vodilne pri Adidasu, ki pa incidenta, ki bo zagotovo še dodatno podžgal spor med najhitrejšim človekom in NBA zvezdniki, niso želeli komentirati. So pa zato le prepoznali Lylesovo veličino, saj naj bi po poročilih medijev z njim februarja podpisali najdonosnejšo pogodbo v svetu atletike po času Usaina Bolta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice