Šport > Košarka
752 ogledov

Najhitrejši človek na svetu tokrat nad srbskega zvezdnika: "Prvič slišim zanj"

Nikola Jokić Profimedia
Olimpijski prvak v teku na 100 metrov, ki je v velikem sporu z NBA zvezdniki, pravi, da ne ve, kdo je Nikola Jokić.

Prepričani smo, da v razvitem svetu ni odraslega človeka, ki po treh MVP nagradah v ligi NBA še ni slišal za srbskega košarkarskega zvezdnika Nikolo Jokića.

A če vprašate nosilca zlate medalje z olimpijskih iger v Parizu v teku na 100 metrov, kontroverznega Noaha Lylesa, prvi obraz svetovne atletike trdi, da ni še nikoli slišal za omenjenega košarkarskega superzvezdnika.

Noah Lyles | Avtor: Profimedia Profimedia

Najhitrejši človek na svetu je sicer že dalj časa v sporu z NBA zvezdami, saj se je ravno po naslovu prvaka Jokićevih Denver Nuggets zgražal nad njihovimi izjavami, da so prvaki sveta.

Trdil je, da za razliko od njega niso nobeni svetovni prvaki, temveč zgolj državni prvaki ZDA. S svojimi izjavami je dregnil v osje gnezdo in številni NBA zvezdniki so vse od takrat v hudem sporu z najboljšim spinterjem zadnjih let. Ameriški košarkarski zvezdniki so morda mislili, da ga bodo z olimpijskim naslovom nekoliko utišali, a je Lyles še glasnejši, kot kdajkoli prej.

Najprej je Lyles novinarjem razkril zgodbo, kako je bil užaljen, ker so ga pri Adidasu povabili na prireditev, ko je mladi NBA zvezdnik Anthony Edwards, ki po Lylesovih besedah v karieri ni napravil še čisto nič, razkril svojo kolekcijo športnih copat. Zdaj pa se je kot gost podcasta Shannona Sharpa delal norca še iz Jokića, za katerega pravi, da nima pojma, kdo to sploh je.

Glede na to, da je v sporu z veliko večino ameriških košarkarjev, ga je Sharpe povprašal, če bi torej Nikolo Jokića označil za enega najboljših na svetu. Na to pa je Lyles v svojem stilu odgovoril: "Če sem čisto iskren, ne vem, kdo to sploh je."

Lylesovo nespoštovanje NBA zvezdnikov je s to izjavo doseglo novo raven.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice