Šport > Košarka
3500 ogledov

Košarkarska legenda udarila po Dončiću: "On je lenoba!"

Luka Dončić Profimedia
Legendarni košarkar se ni zadrževal pri kritikah na račun našega zvezdnika, kateremu je očital lenobo, saj naj ne bi prispeval svojega dela v obrambi.

Luka Dončić se je po svojem prihodu v najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu uveljavil kot eden najboljših košarkarjev na svetu ter velikih zvezdnikov, na katerih bo liga gradila svoj imidž v naslednjih letih.

Pri vsega 25 letih je praktično vsako leto v boju za naziv MVP, vse od svoje druge sezone dalje pa se v vsaki sezoni uvrsti na tekmo zvezd ter v idealno peterko lige. Prav tako je lansko sezono precej nekonkurenčno ekipo Dallas Mavericks popeljal vse do velikega finala, sezono pa zaključil kot najboljši strelec lige.

Luka je tako postal eden največjih zvezdnikov lige, zato je vsaka njegova poteza pod povečalom, dežurni kritiki pa čakajo na vsako možno priložnost, da si dajo duška in udarijo po njem.

Michael Cooper | Avtor: Profimedia Profimedia
Kot zadnji izmed Lukovih kritikov se je tako izpostavil legendarni košarkar in član hiše slavnih Michael Cooper, ki se je v svojem podcastu Showtime igral priljubljeno igrico "začne v prvi postavi/na klopi/odpuščen", izbiral pa je med Damianom Lillardom, Kyriejem Irvingom in Dončićem.

Nekdnji zvezdnik Los Angeles Lakers in petkratni NBA prvak se je odločil, da v prvo postavo svoje namišljene ekipe uvrsti Lillarda, na klop posadi Dončića ter odpusti Irvinga. Zakaj, je na klop posadil Dončića, je nato tudi argumentiral, pohvalil Dončićevo sposobnost doseganja košev, a nato tudi postregel s številnimi kritikami na njegov račun.

"Luka vam bo prinesel sloviti trojni dvojček praktično vsak večer, toda zame je prepočasen. Če ne bi prispeval toliko točk, bi celo izbral, da je on tisti, ki ga odpustim. Priznam mu doseganje točk, toda zame je lenoba. Ne prispeva svojega v obrambi," je zaključil košarkar, ki ga je krasila ravno igra v obrambi, o čemer priča tudi osemkratni izbor v najboljše obrambne peterke ter naziv najboljšega obrambnega igralca lige leta 1987.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Lion0077 18:08 16.avgust 2024.

    Je pa on kaj boljši. Tečnoba.

Sorodne novice