Šport > Košarka
1634 ogledov

Strokovnjak: "On bo največja pridobitev Dallasa!"

Naji Marshall Profimedia
Košarkarski strokovnjak je prepričan, da se premalo govori o Dallasovem podpisu pogodbe z Najijem Marshallom.

Dallas Mavericks našega košarkarskega zvezdnika Luke Dončića so bili v obdobju med sezonama deležni precejšnje pozornosti, saj so v svoje vrste pripeljali enega najboljših igralcev in predvsem strelcev lige, Klaya Thomspona. Nekdanji član Golden State Warriors sicer ni več na nivoju prejšnjih let, a je kot izjemen strelec za tri točke še vedno izjemna pridobitev za ekipo, v kateri prva zvezdnika Luka in Kyrie Irving svojim soigralcem pripravita veliko število odprtih metov.

Toda Klay ni bil edina pomembna okrepitev pred novo sezono. Med odmevnejše poteze generalnega menedžerja Nica Harrisona vsekakor štejemo tudi prihode Quentina Grimesa, Spencerja Dinwiddieja in Najija Marshalla, saj bi vsi trije morali še izboljšati kader, ki je že v minuli sezoni prišel vse do finala lige, kjer je na koncu moral priznati premoč najboljši ekipi lige, Boston Celtics.

A čeprav bi morala tudi Grimes in Dinwiddie igrati pomembni vlogi v novi sezoni, je košarkarski strokovnjak za dogajanje pri Dallas Mavericks za ClutchPoints Joey Mistretta prepričan, da bo ravno Marshall imel ključno vlogo v ekipi Dallasa, morda celo večjo od Klaya Thompsona.

Naji Marshall | Avtor: Profimedia Profimedia

"Izguba Derricka Jonesa Jr. je bila hud udarec za Mavs. V sezoni 2023/24 je zavzel vlogo njihovega najboljšega obrambnega igralca. Prav tako je svoje dodal v napadu. Tekom sezone je zadel nekaj ključnih metov, njegova spektakularna zabijanja pa so dvignila občinstvo na noge. Od Marshalla pa se pričakuje, da bo nadomestil Jonesov doprinos. 26-letnik ima namreč podobne sposobnosti kot Jones. Je igralec, ki s svojo obrambno igro povzroča razdejanje v nasprotnikovem napadu, obenem pa naredi svoje tudi v napadu," je novo okrepitev Dallasa pohvalil Mistretta.

Nekdanji član New Orleans Pelicans je sicer v minuli sezoni povprečno dosegal 7,1 točk in 3,6 skokov na tekmo, v končnici pa 9 točk ob 2,8 skokih, a te številke ne razkrijejo prave Marshallove vrednosti, katerega krasi predvsem igra v obrambi, kjer brez težav počiva praktično vsako pozicijo. Prav tako je znan po svoji energiji, ki jo prinese v igro, ter svoji požrtvovalnosti in fizični igri. Prav tako ne izgublja nepotrebnih žog, saj tekom svoje kariere povprečno izgubi le eno žogo na tekmo.

Mistretta še poudarja, da sicer ni verjetno, da bo Marshall že letos postal All-Star igralec, a da ga niti to ne bi presenetilo. Da mu napoveduje, da bo postal igralec izjemne vrednosti za Dallas, še posebej, kar se tiče obrambe, kjer bo zapolnil luknjo po odhodu Jonesa. Mistretta prav tako poudarja, da je Marshall neverjetno izboljšal svoj met za tri točke, saj je svoj odstotek iz 30 % v minuli sezoni dvignil celo na 39 %. Kot odličen "three and D" (trojke in obramba; op. p.) igralec naj bi tako imel eno ključnih vlog v ekipi v novi sezoni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 12:16 15.avgust 2024.

    Komu je ta informacija namenjena. In koga to zanima..???!

Sorodne novice