Šport > Košarka
5160 ogledov

Legendarni Slovenec udaril: "Luka v karieri ni naredil še nič!"

Luka Dončić Profimedia
Martin Strel je razburkal slovensko športno javnost s kontroverzno izjavo, da Luka Dončić v karieri ni naredil še ničesar omembe vrednega.

Legendarni slovenski ultra maratonski plavalec in večkratni svetovni rekorder v plavanju na dolgih progah Martin Strel je bil nedavno gost intervjuja Tomaža Goreca, kjer je med drugim postregel s kontroverzno izjavo, ki je precej pretresla slovensko športno javnost.

Slovenec, ki je bil leta 2003 celo nominiran za prestižno nagrado Laureus v kategoriji alternativna športna oseba leta, je namreč med drugim udaril po najboljšem slovenskem košarkarju Luki Dončiću, ter ga obtožil, da v svoji karieri ni osvojil še čisto ničesar.

Do kontroverzne izjave je prišlo potem, ko je Strel začel razlagati, koliko je sam storil za prepoznavnost Slovenije, saj naj bi bila večina slovenskih športnikov širnemu svetu neznana, izjeme kot so Luka Dončić in podobni, pa niso dejansko osvojile še nič, medtem ko naj bi se film o Martinu Strelu z naslovom Big River Man vrtel v kar 140 državah.

Martin Strel ni le plavalec. (Foto: Anže Petkovšek) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Dobro, imamo Dončića, ki je zelo popularen, a zaenkrat ni naredil še nič. No, bil je evropski prvak v košarki. V Ameriki pa, no, bomo videli, kako bo letos, a zaenkrat ni naredil še nič. Je pa eden najbolj plačanih športnikov na svetu," se je ob Luko obregnil človek s petimi rekordi v Guinnessovi knjigi rekordov.

"Tu imamo še (Anžeta) Kopitarja, (Gorana) Dragića, (Jana) Oblaka, nekaj nogometašev, (Benjamin) Šeško se zdaj nekaj ponuja. Saj imamo te smučarje, Tino Maze, pa take. Ampak generalno gledano smučarije v Afriki, Aziji, na Japonskem, tega tam ni. V Pacifiškem otočju, v Južni Ameriki tega toliko ne gledajo," se je še ostalih slovenskih športnikov dotaknil Strel, preden je pojasnil, zakaj je po njegovem on tisti slovenski športnik, ki ga ves svet občuduje.

"Kar sem jaz naredil za Slovenijo, moj film je recimo izšel v več kot 140 državah. In jaz vsakemu rečem, da je takšen moj film, ki je zmagal na največjem festivalu na svetu, več vreden kot zlata olimpijska medalja," je kontroverzno temo zaključil naš legendarni plavalec.

Komentarjev 13
  • Avatar Jašna53
    Jašna53 11:52 16.avgust 2024.

    Cvičkar razen, da je preplaval ene dve reke(če jih je), kot hlod, saj je plaval s tokom in sedaj se spet nekaj napihuje, da bo preplaval Zelence počez in po dolgem, naj se raje ukvarja s seboj in naj druge pusti na miru!!

  • Kojak 11:47 16.avgust 2024.

    Samo na wikipediji pogledaš kaj piše o Strelu in kaj o Dončiču....

  • Plavi-mil 11:43 16.avgust 2024.

    Škoda, da ljudje eden na drugega pljuvajo, vsak je na svojem področju naredil NEKAJ, je pa res, da o Strelu že nekaj let ni bilo nobene objave, zdaj se mora pa malo promovirati.

Sorodne novice