Šport > Košarka
1286 ogledov

Revolucija v košarki! To je prvi zadeti met za štiri točke (video)

Chris Banchero, prvi zadeti met za štiri točke Twitter
Začela se je nova doba košarke, na Filipinih je bil zadet prvi met za štiri točke.

Pred časom smo bili priča pogovorom in razmišljanju, da bi se v košarko uvedel nov met, vreden kar štiri točke, zdaj pa je očitno košarka uradno zakorakala v novo dobo, saj smo bili priča prvemu zadetemu metu za štiri točke v zgodovini.

Na Filipinih, kjer je tamkajšnja liga po prihodu mnogih odsluženih NBA košarkarjev postala izjemno priljubljena in prepoznavna, so namreč pred sezono sprejeli pravilo o metu za štiri točke, in že na prvi tekmi sezone smo bili priča takšnemu uspešno zadetemu metu.

Košarkarska zgodovina je bila spisana na tekmi prvega kroga Governors' Cupa, kjer je ekipa Meralco Bolts z 99:94 premagala Magnolia Hotshots. Prvič smo namreč bili priča zadetemu metu izza črte oddaljene 8,20 m, ki prinaša štiri točke (trojka je po Fibinih pravilih oddaljena 6,75 m).

Prvi, ki mu je uspelo zadeti zgodovinski met, je bil na začetku druge četrtine košarkar ekipe Meralco Bolts Chris Banchero, ki je z enim zadetim metom svojo ekipo popeljal iz zaostanka za točko do kar treh točk prednosti.

Glede na to, kako se v svetu košarke vse bolj forsira in gradi na metu za tri točke, je očitno met za štiri točke prihodnost košarke. Vsekakor smo vstopili v novo ero tega športa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice