Šport > Euro 2024
183 ogledov

Mbappeja odpeljali z rešilcem, kaj to pomeni za nadaljevanje?

Mbappe Epa
Zvezdnik francoske nogometne reprezentance Kylian Mbappe bo kljub zlomljenemu nosu lahko nadaljeval EP v Nemčiji.

Francoski zvezdnik Kylian Mbappe si je v ponedeljek zlomil nos na tekmi 1. kroga evropskega nogometnega prvenstva v Düsseldorfu. Francozi so sicer na tekmi skupine D premagali Avstrijo z 1:0 po avtogolu Maximiliana Wöbra v 38. minuti. Avstrijec je nerodno prestregel močan strel Mbappeja in žogo z glavo poslal v lastno mrežo.

Maximilian Wöber Euro 2024 Šport Avtogol odločil tekmo med Francijo in Avstrijo

Mbappe je bil eden najboljših francoskih igralcev na uvodni tekmi Eura. Mbappe je imel v 55. minuti žogo za zmago, vendar je njegov strel za las zgrešil cilj.

Francoski zvezdnik je nato igrišče zapustil tik pred koncem tekme. V skoku za žogo je z glavo zadel ramo avstrijskega igralca Kevina Dansoja in okrvavljen z zlomljenim nosom obležal na zelenici.

Mbappe | Avtor: Epa Epa

Mbappeja so po nesrečnem dogodku z rešilcem prepeljali v univerzitetno bolnišnico v Düsseldorfu. Kot je poročal francoski časnik L'Equipe, ki se sklicuje na vire pri francoski reprezentanci, eden ključnih mož v konici francoskega napada ne bo potreboval operativnega posega.

Po zadnjih informacijah iz francoskega tabora bo prvenstvo lahko nadaljeval, na igrišču pa bo nosil zaščitno masko.

Olimpijski park München navijaška cona Druga tekma Šport München čaka Slovence in Srbe, tu bo najbolj pestro

Mbappe, ki je sicer po poškodbi želel nadaljevati, je po nasvetu zdravniške službe zapustil igrišče, zamenjal ga je Olivier Giroud.

"Kylian ni dobro. Ne morem povedati več. Njegov nos ni v redu. Zapleteno je. To je en velik črn madež nocojšnje tekme," je francoski selektor Didier Deschamps povedal novinarjem o stanju prvega zvezdnika na novinarski konferenci po tekmi.

Francija, ki je ena izmed favoritov prvenstva stare celina, se bo v petek pomerila z Nizozemsko.

Dušan Tadić Nesoglasje Šport Pri Srbih že počilo: "Mislim, da je razmišljal o tekmi s Slovenijo"

Kapetana francoske ekipe je najprej oskrbelo zdravstveno osebje in zdravnik Franck Le Gall na stadionu. Da si je pri udarcu v ramo avstrijskega igralca zlomil nos, so kasneje potrdili s preiskavo v bolnišnici. Mbappe se je kasneje po pregledu v bolnišnici vrnil v bazni tabor francoskega moštva.

Pri francoski nogometni zvezi so potrdili, da operacija ne bo potrebna, Mbappe pa bo moral nositi posebno zaščitno masko za obraz. V francoski ekipi seveda upajo, da bo lahko Mbappe nadaljeval prvenstvo.

"Bomo morali počakati in videti, trenutno se s tem ukvarja zdravstveno osebje. Za zdaj še ne vemo, kaj bo in koliko časa bo trajalo. Očitno francoska ekipa z njim ali brez njega ni ista. Upam, da bo lahko z nami," je še dejal selektor Deschamps.

Kako malo je treba! Šport Kek po tekmi z Dansko poskrbel za prizor, ki otopli srce

Mbappe se je oglasil tudi na omrežju X, kjer je zbiral predloge za masko.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 12:38 18.junij 2024.

    Hebat ga, če drugega ne ne bo mogel dihati skozi nos..