Šport > Euro 2024
5356 ogledov

Pretreseni Madžar: "Bolje, če o tem ne govorim, bil sem šokiran"

Barnabas Varga Epa
Madžarski napadalec Barnabas Varga je po hudi poškodbi glave na tekmi s Škotsko že končal letošnje evropsko prvenstvo. Noč je preživel v bolnišnici, kjer ga bodo verjetno operirali. Njegovo stanje je stabilno.

Madžarska nogometna reprezentanca je v zadnjem krogu evropskega prvenstva v Nemčiji premagala Škotsko z 1:0 (0:0) ter ohranila možnosti za napredovanje v izločilne boje. V 70. minuti je na igrišču obležal napadalec Barnabas Varga po trku s škotskim vratarjem Angusom Gunnom. Vargo so prepeljali v bolnišnico in je v stabilnem stanju.

Nemčija je po nedeljskem remiju s Švico v Frankfurtu osvojila prvo mesto v skupini A. Gostiteljica turnirja je osvojila sedem točk, Švica pet, Madžarska tri, Škotska pa eno točko.

Varga poškodba Euro 2024 Šport Grozljivka na tekmi, ki se ni iztekla po slovenskih željah

Po poročanju madžarske nogometne zveze je napadalec Varga v stabilnem stanju in je v bolnišnici v Stuttgartu.

Varga je med trkom doživel zlom več kosti obraza, utrpel pa je tudi pretres možganov, so po tekmi na X, nekdanjem Twitterju, zapisali pri madžarski nogometni zvezi. "Napadalec Ferencvarosa bo najverjetneje operiran, potem ko je noč preživel v bolnišnici v Stuttgartu," so še dodali.

Harry Kane Trenutek resnice Šport Kane pred tekmo s Slovenijo: "Nismo panični. Čas je za izboljšanje"

Zaradi hudih poškodb glave se je za 29-letnega napadalca evropsko prvenstvo že končalo, tudi če se bo njegova ekipa prebila do osmine finala ali dlje. Tako je povedal selektor Marco Rossi po zmagi z 1:0 na zadnji tekmi skupinskega dela evropskega prvenstva proti Škotski. Madžarska še vedno lahko upa na napredovanje v izločilne boje kot ena od štirih najboljših tretjeuvrščenih ekip v skupini, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Varga je v nedeljo v Stuttgartu po predložku s prostega strela padel v vrvežu v kazenskem prostoru in ostal negiben na igrišču. Njegovi zaskrbljeni soigralci so nemudoma zaprosili za pomoč in ga previdno odnesli na stran, na koncu pa so ga odnesli z igrišča, prvo pomoč mu je nudilo že medicinsko osebje na stadionu.

Euro 2024 Šport Znano, kaj bo z navijačem, ki se je slikal z Ronaldom

"Bolje je, če o tem ne govorim. Bil sem med prvimi tam. In tudi sam sem bil šokiran. Poskušal sem ga postaviti na bok, kar je v takšni situaciji pravzaprav najboljše. Ni mogel pravilno dihati," je v intervjuju za MagentaTV povedal vezist Liverpoola Dominik Szoboszlai.

Szoboszlai je kritiziral dogajanje takoj po nesreči. Po njegovem mnenju je trajalo predolgo, da so reševalci prišli na teren in pomagali Vargi. "Pojma nimam, kakšen je protokol o tem, kdaj lahko reševalci pridejo na igrišče, ko potrebujemo pomoč. Nekaj moramo spremeniti glede tega. Nudenje zdravniške pomoči mora potekati veliko hitreje," je dejal.

V ponovitvi posnetka je bil prizor sprva videti kot nenevaren in kvečjemu rahel stik, fotografije pa so pokazale silovit udarec Vargine glave v nadlaket škotskega vratarja Gunna. Napadalec Ferencvarosa iz Budimpešte je že v zraku omedlel in se očitno ni mogel več premakniti, saj je ležal na hrbtu.

Po večminutni obravnavi, in prekinitvi tekme, okoli nesrečnega nogometaša so razgrnili rjuho, da bi preprečili poglede, so ga odnesli z igrišča na nosilih. Varga je sicer poskrbel za edini madžarski zadetek ob porazu s 1:3 proti Švici v uvodni tekmi evropskega prvenstva v skupini A v Kölnu.

EURO2024 Foto Šport Tako zgleda velemesto, ko igra Nemčija

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.