Šport > Euro 2024
21873 ogledov

Znano, kaj bo z navijačem, ki se je slikal z Ronaldom

X
Evropska nogometna zveza (Uefa) bo sprejela ukrepe za preprečevanje navijaških vdorov na zelenice.

Mladi nogometni navijač, ki je vdrl na igrišče na tekmi Portugalske in Turčije ter tam posnel 'selfi' s Cristianom Ronaldom, jo bo odnesel zgolj s prepovedjo obiska preostalih tekem letošnjega evropskega prvenstva, so se odločili pri evropski krovni zvezi.

Čeprav ga bi ga morala v tovrstnih primerih praviloma doleteti kazenska ovadba, se pri Uefi za takšen korak niso odločili, saj je kršitelj mlajši od 12 let.

Mladenič je poskrbel za prekinitev v 69. minuti obračuna na stadionu Westfalenstadion med Turčijo in Portugalsko, ki ga je slednja, za katero že na svojem šestem Euru igra tudi Cristiano Ronaldo, dobila s 3:0.

Prav Ronaldo je bil na srečanju najbolj priljubljena tarča navijačev, po nekaterih navedbah se je do fotografije z enim izmed najboljših nogometašev vseh časov kar med tekmo poskušalo dokopati najmanj pet ljudi. 

Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia

Uefa je posledično že napovedala poostritev varnostnih ukrepov, s čimer želijo v celoti preprečiti ali vsaj omejiti vdore navijačev na zelenico. V uradnem sporočilu za javnost so med drugim zapisali, da bodo imele tovrstne kršitve stadionskih pravil za posledico "odstranitev s stadiona, prepoved ogleda vseh tekem na EP in kazensko ovadbo zaradi vdora na igrišče."

"Za mlajše od 12 let ni kazenske odgovornosti, je pa zato odrasla oseba, ki otroka spremlja, dolžna zagotoviti, da bo upošteval pravila," so še sporočili iz Uefe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Levokrilo99 12:08 24.junij 2024.

    Kaj se pa zgodilo takega.Pubec je moral zbrati zelo veliko poguma da je dobil to kaj si je srčno želel.Čeprav nisem privrženec Ronalda, pohvala Ronaldu za odziv. Razumem pa da se vdirati na zelenico ne sme.Samo kaj se vse na ...prikaži veča tem svetu ne sme pa se kljub temu dogaja...

  • Pink 08:56 24.junij 2024.

    Ali ne bi bilo enostavneje, če bi izključili nogometaša, ki se slika s takšnim navijačem.

  • Avatar Garancija
    Garancija 06:54 24.junij 2024.

    Joj s kom se vi ukvarjate

Sorodne novice