Šport > Euro 2024
779 ogledov

Želijo preprečiti incidente, poostrena varnost zaradi Ronalda

Cristiano Ronaldo Profimedia
Uefa v boj proti vdoru navijačem za fotografiranje z Ronaldom.

Navijači pogosto vdirajo na igrišče, da bi se fotografirali s portugalskim nogometnim zvezdnikom Cristianom Ronaldom. Tako je bilo ob gostovanju Portugalske v Stožicah v pripravah Slovenije na evropsko prvenstvo, ki sedaj poteka v Nemčiji, tako je tudi na tem tekmovanju. Evropska nogometna zveza (Uefa) bo skupaj z organizatorji poostreno ukrepala.

"V ta namen bodo na stadionih sprejeti dodatni varnostni ukrepi, da bi še bolj izpolnili zahteve turnirja in preprečili takšne incidente," je sporočila Uefa. Iz varnostnih razlogov o posameznih ukrepih ni povedala ničesar določenega.

V soboto so gledalci na tekmi Portugalske proti Turčiji (3:0) v Dortmundu večkrat pritekli na igrišče. Tarča za "selfieje" je bil Cristiano Ronaldo.

"Varnost na stadionu, na igrišču in v prostorih moštva je glavna prednostna naloga Uefe, nemške zveze DFB in organizatorjev EP," je poudarila Uefa.

Izpostavila je pravne posledice za tiste, ki vdrejo na igrišče. "Vsak vstop na igrišče nepooblaščene osebe pomeni kršitev stadionskih pravil in bo imel za posledico odstranitev s stadiona, prepoved ogleda vseh tekem na EP in kazensko ovadbo zaradi vdora na igrišče."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice