Šport > Euro 2024
11860 ogledov

Prva tekma dneva se je končala po slovenskih željah

Guram Kashia Profimedia
Slovenija ostaja tretja najboljša tretjeuvrščena ekipa.

Dvoboj med Češko in Gruzijo v skupini F se je končal brez zmagovalca, po 90 minutah je bilo 1:1. Obe reprezentanci sta tako prišli do točke, s takšnim razpletom pa so lahko zadovoljnipredvsem v slovenskem taboru, saj so izbranci Matjaža Keka posledično ostali na tretjem mestu med ekipami, ki se bodo v nadaljevanje tekmovanja prebile kot tretjeuvrščene v posameznih skupinah. V osmino finala bodo sicer napredovali štirje tretjeuvrščeni.

Če bi v zadnjem krogu v tej skupini Portugalci premagali Gruzijce, Turki pa Čehe, bi Sloveniji za preboj med 16 najboljših ob ugodnih rezultatih v skupini A (remi med Škotsko in Madžarsko) in B (zmaga Španije proti Albaniji in zmaga Italije proti Hrvaški, zaradi slabe gol razlike Hrvatov (-3) bi najverjetneje Slovencem ustrezal tudi neodločen izid) lahko zadoščal že minimalen poraz proti Angliji v torek. 

Od omenjenih treh scenarijev v skupinah A, B in F bi se sicer morala uresničiti dva, da bi Slovenija na primer ob porazu 0:1 napredovala. Ob tem v skupini C Srbi ne smejo premagati Dancev.

Lestvica trenutno tretjeuvrščenih ekip:

  1. Avstrija  3 točke (+1 gol razlika)
  2. Slovaška  3 (0)
  3. Slovenija  2 (0)
  4. Albanija  1 (-1)
  5. Češka 1 (-1)
  6. Škotska  1 (-4)
Komentarjev 1
  • vzev 18:21 22.junij 2024.

    Sedaj pa da Hrvati izgubijo z Italijani ali pa izenačijo. To bi bilo za Slovence enkratno. Slovenci naprej, Hrvati pa domov. Kaj bi bilo lahko za nas še boljše.

Sorodne novice