Šport > Euro 2024
2831 ogledov

Vse štiri reprezentance z enakim številom točk

Youri Tielemans Profimedia
Belgijci premagali Romunijo, vse štiri ekipe s po tremi točkami.

Nogometaši Belgije so na evropskem prvenstvu v Nemčiji v 2. krogu predtekmovalne skupine E v Kölnu premagali Romunijo z 2:0 (1:0) in prišli do prvih treh točk, kolikor jih imajo tudi preostale tri ekipe v skupini.

Belgijci so svoj drugi dvoboj na EP silovito začeli. Po minuti in 14 sekundah je za drugi najhitrejši gol na prvenstvu z 18 metrov po podaji Romela Lukakuja zadel Youri Tielemans. Radu Dragusin je na začetku pete minute sprožil močan strel, vratar belgijske čuvaj mreže Koen Casteel je žogo odbil v kot.

V 19. minuti je drugi zadetek tekmecev preprečil Florin Nita, ki je odbil močan in natančen strel Jeremyja Dokuja. V nadaljevanju so prevladovali Belgijci, ki so v valovih nizali napade, a je vedno posredovala romunska obramba na čelu z njenim vratarjem. Redki protinapadi Romunov se niso približali priložnosti iz začetka dvoboja.

V četrti minuti drugega polčasa pa so v protinapadu vendarle nevarno zapretili. Valentin Mihaila je bil nekaj časa v teku od sredine igrišča sam, vendar so ga tekmeci dohiteli in ni imel več čistega strela, da bi bil lahko res nevaren.

Kmalu nato je na drugi strani Kevin De Bruyne poslal žogo tik mimo leve vratnice, nedolgo zatem je njegov drugi poskus z druge strani kazenskega prostora ubranil vratar tekmecev. Po nekaj akcijah svoje ekipe in tudi protinapadov tekmecev je mrežo zatresel belgijski napadalec Lukaku, a je bil njegov gol še tretjič na tem EP razveljavljen, tokrat zaradi minimalnega prepovedanega položaja.

Dennis Man je bil v 68. minuti sam v kazenskem prostoru, vendar mu ni uspelo zatresti mreže. Odtlej so imeli Romuni več žogo v nogah kot prej in so vse bolj pritiskali na tekmeca. Dvajset minut pred koncem pa je Casteels podal dolgo žogo, prišla je do De Bruynea, izkušeni kapetan pa jo je poslal v mrežo za mirnejši zaključek Belgijcev.

Kevin De Bruyne | Avtor: Profimedia Profimedia

Italijanski selektor Belgije Domenico Tedesco se je lahko tako vsaj začasno oddahnil po dvoboju, ki je imel tudi slovenski pridih, drugi pomočnik video sodnika je bil Nejc Kajtazovič.

Tekmi tretjega kroga skupine bosta ob 18. uri v sredo, 26. junija, v Frankfurtu se bosta merili Slovaška in Romunija, v Stuttgartu pa Ukrajina in Belgija.

Lestvica:
1. Romunija       2   1  0  1  3:2  3
2. Belgija        2   1  0  1  2:1  3
3. Slovaška       2   1  0  1  2:2  3
4. Ukrajina       2   1  0  1  2:4  3
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice