Šport > Euro 2024
10171 ogledov

Noro vzdušje v Münchnu, grmi že na podzemni: "Ne slikaj me, sem na bolniški!"

EURO2024
1/42
Saša Despot
Slovenski in srbski navijači so napolnili območje okrog münchenske Fussball Arene.

Stadion se je odprl ob 12.00, tri ure pred tekmo. Takoj po odprtju so se trume navijačev začele valiti proti izjemnemu športnemu objektu, ki bo gostil srečanje med Slovenijo in Srbijo.

Veliko navijačev je prispelo s podzemno železnico in že na vlaku je bilo ogromno privržencev obeh reprezentanc. Ob izhodu s perona proti stadionu so bili slovenski navijači zelo glasni, glasnejši od Srbov, ki pa so prav tako že ogrevali glasilke.

Naš fotograf se je zlil z reko navijačev in naredil nekaj izjemnih posnetkov. Ko je ustavil skupino štirih Slovencev, so sprva vsi z veseljem pozirali, tik pred pritiskom na gumb pa se je eden od njih umaknil in dejal: "Ne slikaj me, sem na bolniški!"

Za tako pomembno tekmo so nekateri torej tvegali tudi službo, a jih gre razumeti. Po svetovnih prvenstvih na Daljnem vzhodu in v Južnoafriški republiki je Euro 2024 v Nemčiji za večino slovenskih ljubiteljev nogometa prva prava priložnost po evropskem prvenstvu leta 2000, da si ogledajo tekme reprezentance na velikem tekmovanju.

Navijaške utrinke z območja okrog Fussball Arene pred tekmo med Slovenijo in Srbijo si lahko ogledate v priloženi fotogaleriji na začetku članka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • dare326 14:42 20.junij 2024.

    Panem et circenses. Kruha in iger. Že davni predniki so vedeli s čim in kako obvladovati množice. Čim bolj enostavna pravila, da jih večina razume, nagraditi gladiatorje, da imajo množice idole. In še vedno deluje.

  • h4ck3r 14:31 20.junij 2024.

    Tvegaš službo za eno nogometno tekmo? Noro kaj ljudem dogaja, več kot očitno nam je še vedno prelepo.

  • izotk 13:52 20.junij 2024.

    Zabava za marginalno sodrgo....

Sorodne novice