Šport > Euro 2024
787 ogledov

Po prvih tekmah Slovencem dobro kaže, na tej lestvici so prvi

EURO2024 Saša Despot Prizori po koncu tekme med Slovenijo in Dansko.
Slovenska reprezentanca bi se lahko v izločilne boje prebila tudi kot tretja v skupini C.

Na tokratnem evropskem prvenstvu nastopa 24 reprezentanc, v osmino finala, kjer bosta zaigrali dve tretjini vseh izbranih vrst, pa se bodo tako prebile prvo in drugouvrščene ekipe iz vseh šestih skupin ter kar štiri zasedbe, ki bodo v skupinskem delu tekmovanja zasedle tretja mesta v skupinah.

Na tretjem mestu skupine C se trenutno nahaja Slovenija. Ta ima sicer rezultatsko enak izkupiček kod druga Danska, vendar je nekoliko slabša pri 'fair-playju'. Tudi slednji je namreč eden od dejavnikov, ki lahko vplivajo na razvrstitev.

Prav Slovenci so po doslej odigranem prvem krogu najboljša tretjeuvrščena reprezentanca, edini so namreč prišli do točke, na celotnem prvenstvu se je le tekma med Kekovo četo in Dansko končala brez zmagovalca.

Ostale 'tretje' izbrane vrste so doslej še pri ničli, ob različnih 'gol razlikah' in doseženih zadetkih pa Slovencem sledijo Poljaki (-1), Čehi (-1) in Albanci (-1), vsi so dosegli en in prejeli dva gola, Belgijci (-1) in Madžari (-2).

Slovenija bi vsaj tretje mesto na lestvici zadržala tudi ob jutrišnjem remiju s Srbijo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice