Šport > Kolesarstvo
581 ogledov

Bo Roglič ponovno udaril?

Roglič Profimedia
Primož Roglič ima po petkovi 13. etapi dirke po Španiji manj kot minuto in pol zaostanka za rdečo majico. Danes bo imel novo priložnost za odvzem sekund Benu O'Connorju.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je na petkovi zahtevni etapi na dirki po Španiji zablestel v polnem sijaju in več kot prepolovil zaostanek za vodilnim v generalni razvrstitvi iz Avstralije Benom O'Connorjem. Kisovčana danes čaka razgibana etapa med krajema Villafranca del Bierzo in Villablino v dolžini 200,5 km.

Primož Roglič 13. etapa Šport Roglič nosilcu rdeče majice odvzel skoraj dve minuti

Trikratni zmagovalec španske pentlje v letih 2019, 2020 in 2021 je na petkovi preizkušnji od Luga do Puerto de Ancaresa na zadnjem vzponu pokazal svoje mišice in se vodilnemu O'Connorju približal na 1:21 minute, prednost pred tretjeuvrščenim Špancem Enricom Masom pa povečal na 1:41 minute.

Danes bo na sporedu nova zahtevna preizkušnja v dolžini 200 km. Karavana bo morala premagati dva gorska prelaza tretje in prve težavnostne kategorije, predvsem zahteven bo drugi vzpon na 1526 m visoki Puerto de Leitariegos, ki bo dolg 22 km.

Današnja etapa se bo pričela ob 12.35, prireditelji pričakujejo, da se bo končala okoli 17.30.

Primož Roglič Kdo je prvi favorit? Šport Rogla jih je pustil za sabo, to so izjavili po etapi

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.