Šport > Kolesarstvo
21324 ogledov

Rogličev tekmec z vso silo nad rdečo majico: "Nič spoštovanja, sama aroganca!"

Richard Carapaz in Ben O'Connor Epa
Razburjeni Richard Carapaz se je spravil nad nosilca rdeče majice O'Connorja in njegovo ekipo Decathlon AG2R La Mondiale.

Kontroverzna enajsta etapa dirke po Španije še naprej buri duhove v kolesarskem svetu, prišlo pa je celo do velikega spora med dvema izmed najmočenjših ekip letošnje dirke. Tokrat je proti ekipi Decathlon AG2R La Mondiale in njenemu nosilcu rdeče majice Benu O'Connorju strupene puščice izstrelil kapetan ekipe EF Eduaction-EasyPost Richard Carapaz, ki je vodilnega kolesarja dirke in njegovo ekipo obtožil arogantnosti.

Vse skupaj se je začelo, ko je francoska ekipa na enajsti etapi po formiranem begu, ko v ospredju ni bilo nobenega za skupni seštevek nevarnega kolesarja, preprosto blokirala cesto in tako onemogočila nove napade, pri tem pa je Ekvadorca zrinila s ceste, kjer je pristal v jarku.

Komisarji dirke so se odločili, da kaznujejo kolesarje francoske ekipe, tako da so kar trije O'Connorjevi moštveni kolegi prejeli rumene kartone, kar je zelo razjezilo nosilca rdeče majice, ki si je dal najprej duška preko socialnega omrežja X, nato obžaloval svoje izjave in celo izbrisal profil, a se nato v intervjuju pred začetkom 12. etape znova dotaknil te teme.

"Resnično mislim, da nismo storili prav nič narobe," je v pogovoru za Eurosport znova vztrajal Avstralec. "Pogovorili smo se z ekipo EF Education-EasyPost in jasno je, da v naši potezi ni bilo nobenega sovraštva. Geoffrey Bouchard res ni naredil nič narobe. Pravzaprav ne razumem sankcij niti za druge fante v ekipi, ker res nismo storili ničesar narobe ... On (Carapaz) je morda res zadel ob krmilo, toda moj moštveni kolega (Victor Lafay) se sploh ni premaknil. Ni zavil v levo, samo vozil se je naravnost. Ni bilo prav pošteno do nas, če sem iskren."

Ben O'Connor | Avtor: Profimedia Profimedia

A čeprav O'Connor vztraja, da so ostali v dobrih odnosih z ameriško ekipo ter so skupaj ocenili, da ni bilo v potezi francoske ekipe nobenih slabih namer, pa je Richard Carapaz podal povsem drugačno verzijo. "Obstaja veliko načinov, kako braniti rdeči dres, a način, na katerega to počnejo, me zelo žalosti. Gre za pomanjkanje spoštovanja," je za Eurosport izjavil Ekvadorec ter poudaril, da kljub drugačnim trditvam iz francoske ekipe še ni prejel nobenega opravičila.

"Ničesar še ni bilo, in to je tisto, kar je najhuje. Še vedno čakamo, da se bo to zgodilo. Če naredite napako, morate o tem vsaj spregovoriti, se opravičiti in reči, da vam je žal, da ni bilo namerno. Gre za veliko arogance, ničesar drugega še nisem slišal od njih. V kolesarskem svetu se je povsem izgubilo spoštovanje in takšne stvari se ne morejo nadaljevati," je zaključil četrtouvrščeni kolesar dirke po Španiji.

Richard Carapaz | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • pecnik 14:47 30.avgust 2024.

    Pozdravljeni, moje ime je Kristene Bella, stara sem 60 let in trenutno sem bolna. Glede na svojo starost in trenutno zdravstveno stanje bi rada donirala 320.000 € za svojo nepremičnino. Če ste zainteresirani, mi pišite na moj e-mail: kristenebella@gmail.com

Sorodne novice