Šport > Kolesarstvo
2703 ogledov

Roglič dobil dve močni okrepitvi iz Visme, naslednji na vrsti Tratnik?

Tim in Mick van Dijke Profimedia
Red Bull-BORA-hansgrohe je potrdila prihod dvojčkov Van Dijke iz vrst Visme-Lease a Bike.

Po prihodu novega bogatega sponzorja se kolesarska ekipa Red Bull-BORA-hansgrohe še naprej kepi pred prihajajočo sezono. Tokrat so namreč pri nemški ekipi potrdili, da sta se za naslednje tri sezone za ekipo zavezala dva izmed najbolj talentiranih kolesarjev za spomladanske klasike, dvojčka Tim in Mick van Dijke, ki po koncu sezone zapuščata ekipo Visma-Lease a Bike.

S prihodom dvojčkov Van Dijke bo Red Bull-BORA-hansgrohe močno okrepila svojo zasedbo za spomladanske klasike, obenem pa bo Roglič dobil dva nova varuha, ki ga bosta lahko na velikih tritedenskih dirkah ščitila na zahtevnih ravninskih in razgibanih etapah, ki spominjajo na spomladanske klasike, še posebej če bodo v igri zahrbtni bočni vetrovi.

24-letna dvojčka Van Dijke sta sicer proizvod Jumbo-Vismine razvojne ekipe, članski ekipi pa sta se pridružila leta 2022. V nizozemski ekipi sta igrala pomembno vlogo predvsem na enodnevnih klasikah, medtem ko sta bila pomembna člena tudi v sprinterskem vlaku Vismine ekipe.

Medtem ko Mick še čaka na svojo prvo profesionalno zmago, je Tim dosegel že dve odmevni etapni zmagi, ko je leta 2021 dobil etapo na dirki po Hrvaški ter leta 2022 na romunski dirki Sibiu Cycling Tour. Oba sta se izkazala na letošnji dirki Pariz-Roubaix, ki sta jo končala v prvi dvajseterici, medtem ko je Tim navdušil tudi na dirki po Italiji, ko je kar dve etapi končal v prvi peterici.

"Z Mickom in Timom nadaljujemo z našo strategijo podpisovanja mladih kolesarjev. Oba sta zelo močna in hitra. Pomagala nam bosta predvsem na spomladanskih klasikah ter nam omogočila še več opcij pri sestavi naših sprinterskih vlakov," je podpis dvojčkov Van Dijke komentiral vodja ekipe Ralph Denk.

"Sem navdušen, da bom v naslednjih letih del ekipe Red Bull-BORA-hansgrohe. Verjamem, da lahko skupaj z ekipo naredim naslednji korak v svoji karieri," pa je ob podpisu pogodbe izjavil Mick, medtem ko je Tim dodal: "Vesel sem, da začenjam novo avanturo z ekipo Red Bull-BORA-hansgrohe. Komaj čakam, da se lotimo dela in postanem del ekipe."

Pri Bori so se sicer lotili korenite prenove ekipe, saj moštvo po koncu sezone zapuščajo staroselci Emanuel Buchmann (Cofidis), Lennard Kämna (Lidl-Trek), Maximilian Schachmann (Soudal-QuickStep), Bob Jungels (Ineos Grenadiers), Marco Haller (Tudor Pro Cycling), Patrick Gamper (Jayco-AlUla) in Cesare Benedetti (upokojitev), medtem ko se je pred podpisom dvojčkov Van Dijke Bora že dogovorila za prihod Laurenca Pithieja (Groupama FDJ), Finna Fisher-Blacka (UAE Team Emirates) in Giulia Pellizzarija (Bardiani).

Prav tako naj bi se po poročilih iz kolesarskega sveta nemška ekipa dogovorila tudi za prihod Jana Tratnika, ki naj bi tako ponovno združil moči s svojim velikim prijateljem Primožem Roglič. Čakala naj bi se zgolj uradna potrditev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice