Šport > Kolesarstvo
1312 ogledov

Roglič spet z bolečinami, to je botrovalo novi izgubi časa

Roglič Epa
Primož Roglič je močno trpel v deveti etapi dirke po Španiji, po kateri je ostal na drugem mestu skupnega seštevka.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Red Bull-Bora-Hansrgohe) v deveti etape dirke po Španiji ni mogel parirati najboljšim kolesarjem, a je kljub temu zadržal visoko drugo mesto v skupni razvrstitvi in tako ostaja v igri za zgodovinsko četrto lovoriko na eni najprestižnejših kolesarskih dirk na svetu.

Primož Roglič Zahtevna etapa Šport Roglič je kljub slabemu obetu ostal drugi

Mnogi so pričakovali, da bo Roglič po spektakularni zmagi v osmi etapi nadaljeval z zmanjševanjem zaostanka za nosilcem rdeče majice Benom O'Connorjem, a se to ni zgodilo, na koncu pa je Slovenec celo oddal štiri sekunde v primerjavi z vodilnim Avstralcem. Napram Rogliču so pridobili tudi po novem tretji kolesar v skupnem seštevku Richard Carapaz, četrti Enrico Mas in zmagovalec nedeljske etape Adam Yates, ki se je povzpel na sedmo mesto.

Roglič na zadnjem klancu 178-kilometrske etape od Motrila do Granade ni mogel slediti napadu Masa, a je nato na spustu vseeno uspel omiliti škodo in zahtevno preizkušnjo sklenil na osmem mestu.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Zelo očitno je bilo, da nisem imel pravih nog," je razplet devete etape komentiral Roglič in odkril glavni razlog za nekoliko slabšo predstavo. "Bolel me je hrbet. Pogoji so bili zahtevni, zelo je bilo vroče. Bomo videli, kako se bo razpletlo. Trpel sem. Etapa je bila zelo težka, a zdaj je konec in na srečo imamo v ponedeljek dan premora," je dodal 34-letnik.

"Ne vem, kakšne so razlike. Težko je zdaj govoriti o tem, kdo je kaj pridobil, ker še zase ne vem, kje se nahajam. Najprej bi se rad ohladil in kaj popil," se s tabelami takoj po koncu etape ni obremenjeval Kisovčan.

Danes bo na Vuelti prost dan, karavana pa se je že sinoči z letali odpravila proti Vigu na severozahod Španije, od koder se bo v torek nadaljevala španska pentlja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.