Šport > Kolesarstvo
1961 ogledov

Lahko po krizi Roglič nemudoma vrne udarec? To ga čaka danes

Primož Roglič Profimedia
Kolesarji na Vuelti na hladnejšem severu z novo razgibano etapo.

Kolesarje na dirki po Španiji po prostem ponedeljku čaka deseta etapa od Ponteareasa do Baione (159,6 km). Gre za traso s štirimi kategoriziranimi vzponi, zadnjega bodo prečkali 20 km pred ciljem. Na hladnejšem severu Španije bo z drugega mesta v skupnem seštevku preizkušnjo nadaljeval slovenski as Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe).

Po zmagi v osmi etapi in manjši krizi deveti dan dirke je Roglič izkusil tako dober kot slab dan na letošnji Vuelti. Po devetih etapah ima 34-letni Kisovčan za vodilnim Avstralcem Benom O'Connorjem (Decathlon AG2R) 3:53 minute zaostanka, tretji pa je Ekvadorec Richard Carapaz (EF Education-EasyPost), ki zaostaja 4:32 minute.

Še najbolje je poleg Rogliča v gorah juga Španije deloval domačin Enric Mas (Movistar), ki v seštevku zaostaja 4:35 minute, a je bil v nedeljski kraljevski etapi za minuto boljši od tekmecev do vrha zadnjega vzpona. Nato je prednost izpustil iz rok po smoli na spustu in bolj organiziranem lovu v ozadju.

10. etapa Vuelte | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

Vuelta tako pred zadnjima tednoma na severu Španije, kamor so se z letali z vročega juga podali po nedeljski etapi, ostaja zelo zanimiva in nepredvidljiva.

Kolesarje danes v vsega napovedanih 25 stopinjah Celzija čaka zanimiva etapa s štirimi kategoriziranimi vzponi. Zahtevnejših bo zadnjih 60 km s tremi vzponi, zadnjega z bonifikacijami na Alto de Mougas (9,9 km/6 %) pa bodo prečkali 20 km pred ciljem v dolini v Baioni.

Etapa se bo začela ob 13.42, organizatorji pa najboljše v cilju pričakujejo okoli 17.30.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • atamama 10:07 27.avgust 2024.

    Težko bi rekel novinarske nebluze, leta naredijo svoje, je razlika 25 ali 35 let ogromna, eden navzgor, drugi pa dol... žal

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 09:26 27.avgust 2024.

    Nevednost ali samo zavjanje novinarskih nesposobnežev???!!! Primož ni imel krize,ampak samo močne bolečine v hrbtu, kar je velika razlika!!!

Sorodne novice