Šport > Kolesarstvo
1295 ogledov

Nosilcu bele majice je šlo vse kot po maslu, zdaj zapušča Vuelto

Antonio Tiberi Profimedia
Nosilec bele majice za najboljšega v seštevku mladih kolesarjev ne bo mogel nadaljevati dirke po Španiji.

Obetavni italijanski kolesar Antonio Tiberi je v deveti etapi, na kateri je po izjemni predstavi slavil Britanec Adam Yates, odstopil z dirke po Španiji. Za 23-letnega člana Bahrain Victoriousa je bila po navedbah moštva usodna sončarica. 

Ekipa s tem negirala prvotne navedbe, da je bil nosilec bele majice pozitiven na covid-19. Zaradi okužbe je moral dan prej dirko zapustiti Joao Almeida, sicer eden izmed glavnih adutov moštva UAE Team Emirates. Almeida tako, vsaj za zdaj, ostaja edina žrtev omenjene respiratorne bolezni.

Joao Almeida Eden od favoritov Šport Šok: Rogličev veliki konkurent zapušča Vuelto

Tiberiju je šlo na prvih osmih etapa letošnje Vuelte vse kot po maslu. Ne samo, da je imel kot vodilni kolesar v seštevku za belo majico 15 sekund prednosti pred najbližjim zasledovalcem, temveč mu je zelo dobro kazalo tudi v skupni razvrstitvi, kjer je bil pred zahtevno deveto etapo, ki je izmučila načetega Primoža Rogliča, na visokem četrtem mestu. 

Tiberi je bil pred včerajšnjim startom celo v širšem krogu favoritov za etapno zmago in resen kandidat za zmagovalni oder ob koncu tritedenske dirke v Madridu, a mu je načrte prekrižalo zdravje.

Italijan se je že uvodnem delu etape znašel v velikih težavah, po prvotnih ugibanjih, da gre morebiti za okužbo s covidom-19, pa so se oglasili iz njegovega moštva in potrdili, da ga je zdelala pretirana izpostavljenost soncu. 

Zaskrbljujoče Šport Roglič spet z bolečinami, to je botrovalo novi izgubi časa

"Antoniu je postalo slabo. Dobil je sončarico, postal je zelo omotičen in narasla mu je telesna temperatura. Z metodami za hlajenje smo ga uspeli stabilizirati in z njim je že vse v redu, a na žalost se je moral posloviti od Vuelte," je sporočila ekipa.

Belo majico za najboljšega mladega kolesarja na dirki je v deveti etapi prevzel član Rogličeve ekipe Nemec Florian Lipowitz (23).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.