Šport > Kolesarstvo
4417 ogledov

Rdeča majica po etapi v kateri je proti Rogliču izgubil čas: Nisem naiven

Ben O'Connor Profimedia
Avstralec Ben O'Connor po 11. etapi dirke po Španiji ni bil ravno zadovoljen.

Ben O'Connor se je v 11. etapo Vuelte podal s skoraj štirimi minutami naskoka pred Primožem Rogličem v skupni razvrstitvi. Na papirju je zadnji vzpon Slovencu omogočal napad na Avstralca, a so le redki pričakovali, da bo ta izgubil kar 37 sekund.

Pri ekipi Red Bull - BORA - hansgrohe so se tokrat izkazali z odlično taktiko. V begu se je znašla trojica kolesarjev, dva izmed njih, šlo je za Patricka Gamperja in Nica Denza, pa sta se 20 kilometrov pred ciljem priključila glavnini in nato uspešno sodelovala pri vstopu na zadnji vzpon. Takrat so 'Rdeči biki' navili oster tempo, svoje pa je nato z napadom še dodal Roglič, O'Connor pa njegovemu ritmu ni uspel slediti. Slovenca je nato počakal še Dani Martinez, ki je letos osvojil skupno drugo mesto na Giru, in svojemu kapetanu pomagal do cilja.

"Vedno je bolje kaj pridobiti kot izgubiti. A še nekaj takšnih 35 sekund me čaka do konca. Zagotovo sem vesel, kako se je razpletlo, kakšne noge sem imel in vesel sem za fante. Lepo dirkanje, včasih malo zmagaš, včasih izgubiš, a dokler izpeljujemo stvari, kot si želimo, je to za nas zmaga," je po današnji etapi povedal Roglič.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Da, lahko rečete, da nisem imel ravno dobrega dne. Šlo je za strm klanec in kar nekaj fantov je bilo danes izjemno močnih. A ne gre za povsem črn scenarij," pa je dejal O'Connor.

Ta ima še vedno 3:16 naskoka pred slovenskim šampionom, ki je že trikrat osvojil Vuelto. Avstralec pravi, da še ima lepo prednost, a se tudi zaveda, da mu preti nevarnost:

"Nisem naiven. Obstaja kar nekaj fantov, ki so v tej dirki nevarni zame. Danes ni bil moj dan. To je pravzaprav zgodba mojega letošnjega nastopa na Vuelti. Sledijo si dober dan, povprečen dan, dober dan, povprečen ... Upam, da se bo to spremenilo in bom odslej imel le dobre dni," je razmišljal kapetan moštva Decathlon AG2R La Mondiale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice