Šport > Kolesarstvo
492 ogledov

Mohorič v cilju v času zmagovalca, padci odličnih sprinterjev

Tim Merlier Profimedia
Milan najmočnejši v sprintu prve etape Renewi Toura, Mohorič 17.

Italijan Jonathan Milan (Lidl-Trek) je zmagovalec prve etape kolesarske dirke Renewi Tour med Riemstom in Bilzenom. Uvodno etapo, dolgo 163,6 km, je Italijan dobil po ciljnem sprintu glavnine. Edini slovenski predstavnik na dirki Matej Mohorič je v cilj prikolesaril v času zmagovalca na 17. mestu.

Milan je imel v dolgem ciljnem sprintu največ moči v nogah, za sabo je zadržal Belgijca Jasperja Philipsena (Alpecin-Deceuninck) in Francoza Axela Zingleja (Cofidis) na drugem oziroma tretjem mestu.

Tik za ciljno črto sta grdo padla četrto- in petouvrščeni Belgijec Tim Merlier (Soudal Quick-Step) in Nizozemec Dylan Groenewegen (Jayco AlUla), Merlier je zaradi krivde sicer nato izgubil četrto mesto in padel na 83. Še pred tem se je na tleh znašel še en sprinter, Nizozemec Olav Koiij (Visma-Lease a Bike)

Za Milana je to 15. zmaga v karieri in deseta v letošnji sezoni. Dobil je letos tudi tri etape na dirki po Italiji, trikrat pa je sprinter slavil tudi prejšnji teden na dirki po Nemčiji.

Prva etapa dirke po belgijskih cestah je bila pretežno ravninska, z nekaj manjšimi vzponi, tudi ciljnim, a je bila to vseeno idealna priložnost za sprinterje.

Mohorič, ki je že slavil na tej dirki leta 2018, ob tem pa ima še dve etapni zmagi, tudi eno lansko, ko se je etapa končala ravno v tem mestu, ni bil ravno povsem pri vrhu, je pa varno končal v času zmagovalca. V skupnem seštevku Slovenec, ki je trikrat v preteklosti to dirko sklenil med najboljšo deseterico, za Milanom zaostaja deset sekund.

Zaradi bonifikacijskih sekund ima Milan po uvodni etapi na vrhu skupne razvrstitve v majici vodilnega štiri sekunde naskoka pred Philipsenom in Francozom Axelom Huensom (TDT-Unibet).

Skupno ima Renewi Tour pet etap. V četrtek kolesarje čaka 15,4 kilometra dolg kronometer v okolici Tessenderloja, dirka pa se bo s peto etapo končala v nedeljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice