Šport > Kolesarstvo
8401 ogledov

Kolesarski velikan z nasvetom Masu, kako premagati Rogliča

Primož Roglič in Enric Mas Profimedia
Alberto Contador je svojemu rojaku Masu svetoval, kako naj opravi z glavnim konkurentom v boju za skupno zmago na Vuelti.

Z upokojitvijo legendarnega Alberta Contadorja so Španci dokončno izgubili svoj primat na velikih tritedenskih kolesarskih dirkah. Potem ko so kolesarji, kot so Contador, Roberto Heras, Angel Casero, Oscar Pereiro, Carlos Sastre in Alejandro Valverde kraljevali na začetku tega tisočletja (ter veliki Miguel Induarin ob zaključku prejšnjega), je zadnjo skupno zmago na katerem izmed Grand Tourov dosegel ravno Contador, zdaj že davnega leta 2015, ko je dobil Giro.

In zdi se, da bodo ob trenutnih predstavah Tadeja Pogačarja in Jonasa Vingegaarda ter vzponu Remca Evenepoela še nekaj časa čakali na priložnost, ko bi lahko ponovno zasedli prestol katere izmed največjih treh dirk na svetu. Ravno zato vsa Španija še toliko bolj nestrpno spremlja letošnjo Vuelto, saj se je njihov Enric Mas zaenkrat izkazal za najmočnejšega nasprotnika našega Primoža Rogliča (z izjemo napake, ko so Benu O'Connorju dovolili, da si na precej enostavni etapi privozi ogromno prednost) na poti do Slovenčeve rekordne četrte zmage na španski pentlji.

Mas je edini kolear, ki ga naš kolesar na letošnji Vuelti na vzponih še ni uspel zlomiti, medtem ko se je dejansko Španec v deveti etapi uspel otresti našega kolesarja, ko je imel ta hude bolečine v hrbtu, a si zaradi težav na spustu ni uspel privoziti kakšne prednosti. Vse bolj se tako zdi, da bo v primeru, da uspejo staliti nepričakovano veliko O'Connerjevo prednost, ravno dvoboj med Rogličem in Masom odločil letošnjega zmagovalca dirke po Španiji.

alberto contador | Avtor: Epa Epa

In zdaj je pred odločilnimi dnevi svojemu rojaku priskočil na pomoč še legendarni Contador, trikratni zmagovalec Vuelte in sedemkratni zmagovalec velikih tritedenskih dirk, ki opravlja vlogo strokovnega komentatorja pri Eurosportu. Imel je namreč nasvet za kolesarja ekipe Movistar, kako se naj loti prihodnjih dni, če želi premagati Rogliča.

Contador je Masu svetoval, naj nadaljuje s strategijo, da računa na Rogliča, da bodo on in njegova ekipa stalili O'Connerjevo prednost. Da sklene začasno zavezništvo s Slovencem, ki pa ga mora biti pripravljen nemudoma razdreti, saj ne sme zamuditi priložnosti za napad na Kisovčana, če želi resnično zmagati dirko in je ne končati "zgolj" na stopničkah.

"Vidim, da je zainteresiran za Primoža Rogliča. Pravilno, toda nekaj mora vedeti. Mora se zavedati, da mu lahko sledi, a ga mora tudi napasti. Mora nadoknaditi skoraj minuto zaostanka (42 sekund; op. p.), obenem pa si mora privoziti še kakšno minuto prednosti pred zaključnim kronometrom. In z vsakim dnem smo bližje cilju, nima več veliko priložnosti. Skleni zavezništvo, a ne zato, da te bo Roglič pripeljal do drugega mesta. Na Vuelti moraš ciljati na zmago," je z nasvetom Masu svetoval legendarni El Pistoliero.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice