Šport > Kolesarstvo
7947 ogledov

Zaskrbljujoče stanje pri Bori, Roglič priznal: "Ekipa ni najbolje"

Roglič Epa
Ekipo Primoža Rogliča je tik pred zadnjim dejanjem letošnje dirke po Španiji zdesetkala bolezen.

Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) je samo še eno etapo oddaljen od četrte skupne zmage na Vuelti, obstaja pa velika bojazen, da bi mu načrte tik pred zdajci prekrižala bolezen.

V javnost je po kraljevski etapi, v kateri je slovenski as osvojil tretje mesto in še utrdil svoj položaj vodilnega kolesarja na dirki, pricurljala informacija, da ima več članov nemškega moštva zdravstvene težave. Zaradi bolezni so morali od dirke odstopiti kar trije Rogličevi moštveni kolegi - Daniel Martinez, Nico Denz in Patrick Gamper.

Roglič Cilj izpolnjen Šport Roglič v kraljevski etapi tlakoval pot do zgodovinskega uspeha

34-letni slovenski veteran, ki ima pred nedeljskim kronometrom, s katerim se bo zaključila 79. dirka po Španiji, več kot dve minuti prednosti pred najbližjim zasledovalcem, med kraljevsko etapo ni kazal vidnih znakov šibkosti ali slabosti.

Na zahtevni trasi s sedmimi kategorizirani vzponi je vseskozi držal dober tempo in na koncu zaostal samo za dvema tekmovalcema. Tudi sicer Roglič za zdaj nima nobenih simptomov, a si je v ciljnem prostoru predzadnje etape vseeno raje nadel zaščitno masko.

Roglič | Avtor: Epa Epa

"Ekipa trenutno ni najbolje, ampak vsi so dali vse od sebe, zato jim izrekam veliko spoštovanje. Dali so vse, kar so še imeli," je odstop treh pomočnikov komentiral Roglič, ki večji del kraljevske etape prav tako ni mogel računati na oslabljenega Aleksandra Vlasova.

Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia
"Na srečo je trenutno z mano vse v redu, za mano pa je lep dan. V vseh treh tednih smo opravili res ogromen posel, a zdaj moramo postaviti še piko na i," je dodal 34-letni zmagovalec štirih tritedenskih dirk, potem ko je lani dobil tudi italijanski Giro.

"Moramo počakati, vendar smo še dan bližje končnemu slavju. Vse gre v pravo smer, a nas jutri čaka še en dan za premike v generalni razvrstitvi. Vedno poudarjam, da nisem specialist za vožnjo na čas, moram pa dati vse od sebe," je še v svojem slogu zaključil 18-kratni zmagovalec voženj na čas v poklicni karieri in med drugim tudi olimpijski prvak v kronometru iz Tokia 2021.

"Sinoči nas je zajel bolezenski val. Trenutno še preiskujemo, ali gre za zastrupitev s hrano. Prizadetih je več članov osebja, zaradi slabega počutja so morali nekateri tudi odstopiti. Zdaj bomo zbrali moči in se osredotočili na zadnjo etapo."

Patxi Vila, športni direktor Bore

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.