Šport > Kolesarstvo
2992 ogledov

Roglič meni, da vsega še ni konec, danes bo tudi zanj izjemno naporno

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič je pred četrto skup no zmago na dirki po Španiji.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) si je z izjemno prepričljivo predstavo v 19. etapi, ko so mu bili v veliko pomoč tudi moštveni kolegi, privozil minuto in 54 sekund pred najbližjim zasledovalcem Benom O'Connorjem. Pred zadnjima dvema etapama, na roko mu gre tudi dejstvo, da je od tekmecev precej boljši v vožnji na čas, ta bo na sporedu v nedeljo, ima 2:20 prednosti pred Enricom Masom in 2:54 pred Richardom Carapazom.

Ob visoki pred nosti Slovenca bi se znalo zgoditi, da bi se omenjena trojica bolj kot lovu na rdečo majico zdaj posvetila boju za preostala dva mesta na zmagovalnem odru dirke. "Zdi se povsem jasno, kdo bo osvojil Vuelto, a nas čaka še zanimiv boj za uvrstitev na stopničke," je na primer razmišljal tudi legendarni španski kolesar Alberto Contador, zdaj strokovni sodelavec Eurosporta.

"Kot ves čas poudarjamo, kraljevska etapa nas še čaka. To bo zadnja prava, gorska etapa in bo zelo zahtevna," je pred današnjo 20. etapo precej previdnejši Roglič. 

Dan bo za novega nosilca rdeče majice vsekakor zelo naporen, a bo tudi za preostale kolesarje v boju za visoka mesta v generalni razvrstitvi.  Kolesarje namreč čaka sedem kategoriziranih vzponov, od tega trije najvišje kategorije. Potem ko bodo noge po šestih klancih že pošteno pekle, za konec prihaja še Picon Blanco, 7,9 km dolg vzpon s povprečnim naklonom 9,1 odstotka.
 

Vuelta 2024, 20. etapa | Avtor: lavuelta.es lavuelta.es

 

Ta je skoraj na las podoben petkovemu vzponu do cilja na Moncalvillo (8,6 km/8,9 %), ki je Rogliču prinesel prvo mesto v skupnem seštevku. Toda v nogah bodo imeli kolesarji tokrat že okoli 4400 višinskih metrov pred zaključkom, kar bo precej otežilo njihovo delo.

Zadnji gorski preizkus 79. španske pentlje se bo začel ob 13.06, najboljše pa organizatorji na vrhu Picona Blanca pričakujejo okoli 17.30.

Komentarjev 2
  • PaPajapopi 07:52 07.september 2024.

    Rogla dajmo ! ! !

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:49 07.september 2024.

    Primož mi smo s tabo,pokaži vsem kdo si,in kaj zmoreš,ker veliko novinarjev iz eurosporta ne odobravajo,da zmagaš,goooooo rogla

Sorodne novice