Šport > Kolesarstvo
608 ogledov

Takšno odločitev je po poškodbi na Vuelti moral sprejeti van Aert

Wout van Aert Epa
Belgijski kolesarski zvezdnik se je poškodoval na dirki po Španiji.

Za izjemnim belgijskim kolesarjem Woutom van Aertom je sezona, ki je prinesla veliko vzponov in padcev, predvsem slednjih. Zvezdnik moštva Visma - Lease a bike je grdo poškodbo staknil že pred največjimi spomladanskimi enodnevnimi klasikami, nato dolgo okreval, v dobro formo pa prišel tik pred olimpijskimi igrami.

V Parizu je tako osvojil bronasto kolajno v vožnji na čas, dobre predstave pa je prinesel tudi na Vuelto. Na njej je zabeležil tri etapne zmage, v času nesrečnega padca, ko je na hitrem spustu skupil grd udarec v koleno, pa je bil nosilec zelene majice najboljšega po točkah ter nosilec pikčaste majice za najboljšega na gorskih ciljih. Med dirko si je sicer nadel tudi rdečo majico vodilnega, nosil jo je po drugi in tretji etapi, nato ga je 'slekel' Primož Roglič. 

Wout van Aert | Avtor: Epa Wout van Aert ob prihodu v cilj. Epa

Padec na španski pentlji je van Aerta zdaj stal nadaljevanja sezone, med drugim bo Belgijec izpustil tudi prihajajoče svetovno prvenstvo v Zürichu.

"Za Wouta je sezona končana. Po padcu na Vuelta a España potrebuje čas za okrevanje. Ima grdo poškodovano koleno, ki potrebuje intenzivno nego. Van Aert ostaja v bolnišnici v Belgiji, intravenozno prejema antibiotike, s tem se želi zmanjšati možnost okužbe. Vzel si bo čas za počitek, nato pa se bo previdno začel posvečati pripravam na novo sezono," so o stanju svojega asa sporočili iz ekipe Visma - Lease a bike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice