Šport > Kolesarstvo
7275 ogledov

Po hudem sporu bo Roglič dobil izjemno pomoč

Dan Bigham Profimedia
Po sporu z ekipo Ineos Grenadiers se Dan Bingham seli k Red Bull-BORA-hansgrohe, kjer bo njegova glavna naloga, da izpopolni Rogličevo vožnjo na čas.

Noben kolesar, pa naj bo še tako dober, ne more uspeti brez dobre ekipe okoli sebe. In ravno zato bo navijače našega Primoža Rogiča še toliko bolj navdušila novica, da bo ekipo Red Bull-BORA-hansgrohe okrepil Dan Bigham, ki je svetovno znan po svojem delu na področju aerodinamike in je bil eden ključnih členov pri razvoju ekipe Ineos Grenadiers.

Potem ko je prejšnji mesec prišlo do spora in prekinitve pogodbe med Ineosom in Bighamom, so pri nemški ekipi nemudoma zavihali rokave ter v svoje vrste zvabili enega najbolj spoštovanih kolesarskih strokovnjakov, ki bo nemudoma začel z delom ter poizkušal izboljšati Borine predstave v vožnji na čas.

Dan Bigham | Avtor: Profimedia Profimedia

Binham, ki sicer blesti kot kolesar na velodromu, kjer je med drugim svetovni in evropski prvak ter olimpijski podprvak v ekipnem zasledovanju ter evropski prvak v posamičnem zasledovanju, ni bil zadovoljen z načinom dela pri Ineosu, ki ne predstavlja več strah zbujajoče dominantne ekipe, kot jo je včasih.

"Čutim, da veliko pomembnih stvari preprosto zanemarimo, kar me zelo jezi, saj je jasno kot beli dan, da bi morali delati stvari veliko bolje. Bodimo iskreni, Ineos ni tam, kjer si želi biti, niti ne tam, kjer bi moral biti. In razlika za ostalimi ni majhna," je svoj odhod iz ekipe komentiral strokovnjak, ki je le redko v središču pozornosti, pač pa slovi po svojem delu "iz ozadja".

Nič čudnega ni, da z izjemo Remca Evenepoela dva najboljša čistokrvna kronometrista zadnjih let prihajata ravno iz vrst Ineos Grenadiers, kjer sta se pod Bighamovim vodstvom Filippo Ganna in Joshua Tarling razvila v izjemna kolesarja v vožnji na čas. Zdaj pa bo nemška ekipa Red Bull-BORA-hansgrohe, ki ni v preteklosti nikoli slovela po nepozabnih predstavah na kronometrih ter vrhunski tehnologiji na področju aerodinamičnosti, v svoje vrste dobila največjega strokovnjaka na tem področju.

Skupaj z njim se bo iz k Bori preselil tudi dolgoletni Bighamov sodelavec Jonny Vale, kar so potrdili tudi pri nemški ekipi. "Z Danom in Jonnyjem smo dobili dva absolutna strokovnjaka, kar se tiče kombinacije znanja kolesarstva in inženirstva. Naša nova inženirska enota pri Red Bull-BORA-hansgrohe združuje vrhunsko znanje in izkušnje naših partnerjev, kot je Specialized na eni strani, in inovativne tehnološke enote Red Bulla na drugi strani. Ta kombinacija je edinstvena v kolesarstvu in obljublja ogromen potencial," so ob podpisu Binghama in Wala sporočili iz Bore.

"V zadnjem desetletju sem usklajeval življenje elitnega športnika s svojo strastjo do izboljšave kolesarstva skozi inženiring. Ker sem na kolesu dosegel skoraj vse, o čemer sem sanjal, sem se zdaj pripravljen popolnoma posvetiti podpori naslednje generacije zmagovalcev. Priložnost, ki je pred menoj pri Red Bull-BORA-hansgrohe, je ogromna. Nobena druga ekipa se ne more kosati s takšno ravnjo znanja, zmogljivosti in strokovnosti v svoji enoti. Nestrpen sem, da jo bom kar najbolje izkoristil," pa je svoj prestop komentiral Bigham.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice