Šport > Kolesarstvo
8926 ogledov

Po Rogliču kazni dobila tudi rdeča majica in Landa, toda ...

Ben O'Connor in Mikel Landa Profimedia
Tekmovalna žirija se je po koncu 15. etape odločila, da strogo kaznuje kolesarje ekipe Red Bull-BORA-hansgrohe, medtem ko sta si izmed favoritov za skupno zmago blažji kazni prislužila še Ben O'Connor in Mikel Landa.

Sodniki na letošnji dirki po Španiji so imeli ogromno dela po spektakularni nedeljski etapi. Najbolj seveda odmeva odločitev, da je naš kolesarski šampion Primož Roglič po koncu etape s ciljem na vzponu Cuitu Negru prejel 20 kazenskih sekund, potem ko je po menjavi kolesa pri lovljenju glavnine preživel preveč časa v zavetrju ekipnega avtomobila.

Žirija je s svojo odločitvijo precej posegla v končni razplet dirke, saj se je Rogličev zaostanek za nosilcem rdeče majice Benom O'Connorjem pred zadnjim tednom tako iz 43 sekund povečal na minuto in tri sekunde, prav tako pa je v boju s Slovencem 20 sekund pridobil nevarni Enric Mas, za katerega se zdi, da lahko na vzponih edini konkurira Rogliču. Španec po novem za Kisovčanom zaostaja za minuto in 20 sekund.

Roglič - kazen | Avtor: Zajem zaslona/Eurosport Zajem zaslona/Eurosport

A vodilni možje dirke se niso ustavili zgolj pri kazni za Rogliča (ki je poleg kazenskih 20 sekund prejel še kazen 200 švicarskih frankov, odvzem 15 UCI točk, 4 točk v razvrstitvi za pikčasto majico in 4 točk v razvrstitvi za zeleno majico), pač pa so z enako kaznijo kaznovali tudi njegova moštvena kolega Daniela Martineza in Rogerja Adrio. Športni direktor ekipe Shane Archbold, ki je bil za volanom spornega vozila, pa je prejel kazen 1500 švicarskih frankov.

Prav tako je vodstvo dirke tekom etape opazilo dve "lepljivi plastenki", ko sta se kolesarja pri prevzemu bidonov predolgo oklepala spremljevalnih vozil. Martinez je tako dobil kazen dodatnih 200 švicarskih frankov, kolikor bo moral plačati tudi njegov športni direktor Patxi Villa, z enako kaznijo pa sta jo odnesla tudi kolesar in športni direktor ekipe Israel-Premier Tech Michael Woods in Oscar Guerrero. Športni direktor UAE Team Emirates Marco Marcato pa je prejel kazen 1000 švicarskih frankov zaradi kršitve predpisov glede gibanja vozil med dirko.

Zanimivo pa je, da sta si kazni privozila še dva kolesarja iz samega vrha boja za skupni seštevek. Kaznovana sta bila tudi nosilec rdeče majice O'Connor in peti kolesar dirke Mikel Landa, a sta jo oba odnesla dosti bolje od Rogliča, saj nista dobila nobenih sekund pribitka, pač pa sta bila zaradi uriniranja v javnosti kaznovana z globo 200 švicarskih frankov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice