Šport > Kolesarstvo
5043 ogledov

Vuelta: med begom zgrmel s ceste, zaščitna ograda ga ni ustavila

Brandon McNulty Profimedia
Trinajsta etapa dirke po Španiji ni bila ravno srečna za ameriškega kolesarja.

Brandon McNulty in sedmerica tekmecev je bila v 13. etapi na poti do etapne zmage, glavnina je za vodilno skupino ubežnikov dvajset kilometrov pred ciljem zaostajala za več kot 17 minut. Američan, ki je po prvi etapi letošnje Vuelte nosil rdečo majico, saj je bil najhitrejši v uvodni vožnji na čas, jo je nato skupil.

Na spustu s predzadnjega klanca je padel, se zadrsal pod zaščitno ogrado in končal precej nižje na pobočju. Ob njem se je zapletel tudi njegov moštveni kolega iz ekipe UAE Team Emirates Jay Vine, ki jo je v tem letu že zelo grdo skupil, po padcu na dirki po Baskiji, takrat so se med drugim poškodovali tudi Primož Roglič, Jonas Vingegaard in Remco Evenepoel, je dlje časa prebil v bolnišnici. Tokrat je za razliko od McNultyja obstal na cesti in je nadaljeval z vožnjo.

To je storil tudi Američan, ki je nekaj časa plezal nazaj na cestišče, nato pa je prestal še hiter pregled. Večjih poškodb niso zasledili, zato se je na kolo vrnil tudi McNulty. Izgubil je okoli tri minute in pol časa.

Komentarjev 1
  • Enzgg4 19:04 30.avgust 2024.

    Še dobro. Fantje so tudi umirali. Spomnimo se nesrečnega Wouterja Weylandta na Giru 2011

Sorodne novice