Šport > Kolesarstvo
2140 ogledov

Vodilni kolesar na Vuelti pojasnil svojo radikalno odločitev

Ben O'Connor Profimedia
Vodilni kolesar na dirki po Španiji je spregovoril o razlogih za izbris svojega spletnega profila.

Avstralski kolesar Ben O'Connor, ki še vedno vodi v skupni razvrstitvi dirke po Španiji, kjer pa ga vse resneje ogroža njegov največji tekmec Primož Roglič, je spregovoril o razlogih za izbris svojega profila na spletni platformi X. 

Nosilec rdeče majice je svoj profil izbiral po tem, ko se je na spletu vnela burna razprava o (ne)upravičenost sankcij, ki jih je Mednarodna kolesarska zveza (Uci) naložila članom njegovega moštva.

Primož Roglič 13. etapa Šport Roglič nosilcu rdeče majice odvzel skoraj dve minuti

Kazni so bile povezane z dogajanjem v 11. etapi Vuelte, v kateri so člani moštva Decathlon AG2R La Mondiale ne nedovoljen način ovirali ostale kolesarje in pri tem odločilno pripomogli k padcu ekvadorskega zvezdnika Richarda Carapaza.

O'Connor se je nad sankcijami, Uci je kolesarjem francoske ekipe podelil več rumenih kartonov in denarnih kazni, hudoval v svojem zapisu na omrežju X, kjer pa je kmalu zatem izbrisal svoj profil. Zdaj je pojasnil ozadje svoje odločitve. 

"Že nekaj časa sem ga hotel izbrisati, zdaj pa sem za to dobil dober izgovor. To je bilo srečno naključje, v bistvu bi to moral storiti že pred časom," je za Cycling News povedal vodilni kolesar na dirki.

Primož Roglič Kdo je prvi favorit? Šport Rogla jih je pustil za sabo, to so izjavili po etapi

Avstralec je po 11. etapi etapi stopil v bran moštvenim kolegom in kategorično zavrnil navedbe, da so bile njihove potezi kakorkoli zlonamerne. Mnenja so se kresala tudi okoli domnevno spornega napada Cristiana Rodrigueza, ki so ga člani Decathlona želeli zadržati v glavnini.

Ben O'Connor Rdeča majica Šport Rogličev glavni tekmec pred etapo znorel: "Ali je to pošteno? Ne bi rekel!"

Tudi to je botrovalo negodovanju navijačev, ki O'Connorju vse glasneje očitajo, da kot nosilec rdeče majive precenjuje svoje pristojnosti . "Ne drži, da se obnašam kot kralj. V tem trenutku vodim v skupnem seštevku, če bom vodstvo izgubil, naj bo tako. Ampak to ne bo spremenilo tega, kdo sem," je poudaril Avstralec.

Matej Mohorič Neprecenljivo Šport Med oškodovanci tudi slovenski as Mohorič Roglič Vuelta Šport Bo Roglič ponovno udaril?

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Enzgg4 12:05 31.avgust 2024.

    To je vse en bulšit. Gre za to, da je njegova ekipa zaprla cesto, da se ostali ne bi mogli podati v lov za ubežniki. To je tako, kot če bi pri fuzbalu ekipa skrila žogo, da druga ekipa ne ...prikaži več bi mogla streljat 11-metrovke. Otročje.

Sorodne novice