Šport > Kolesarstvo
6061 ogledov

Rogličev moštveni kolega svari: "Situacija ni najbolj perfektna"

Primož Roglič Profimedia
Člani Red Bull-BORA-hansgrohe ostajajo čvrsto na tleh kljub odličnim vožnjam Primoža Rogliča v zadnjih dneh.

Potem ko je v prvem tednu povsem zamočila ter dovolila nevarnemu Avstralcu Benu O'Connorju, da si privozi lepo prednost v skupnem seštevku, je kolesarska ekipa Red Bull-BORA-hansgrohe pred zadnjimi sedmimi etapami vendarle le lahko ponovno zadovoljna. Njen kapetan Primož Roglič je namreč na 13. etapi strl vse konkurente, se oddaljil najbližjim zasledovalcem ter več kot prepolovil zaostanek za nosilcem rdeče majice.

Če se je še pred trinajsto etapo zdelo, da bo Avstralec v zadnjo tretjino dirke zakorakal z lepo prednostjo, ima zdaj O'Connor pred Rogličem le še minuto in 22 sekund prednosti, medtem ko kapetan Movistarja Enric Mas kljub nekaterim odličnim predstavam po vzponu na Puerto de Ancares za Slovencem zaostaja že za minuto in 40 sekund. Vse bolj zdi, da ima nemška ekipa z našim šampionom ponovno vse pod nadzorom.

Roger Adria | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda Rogličev pomočnik in moštveni kolega, domačin Roger Adrià, opozarja svojo ekipo, da se ne sme preveč sprostiti pred ključnimi etapami letošnje španske pentlje, saj delo še ni opravljeno. "Roglič še vedno ni v rdeči majici, kar je seveda naš cilj, in še naprej se bomo morali boriti, da ga dosežemo. Situacija ni najbolj perfektna, dokler ne bo v rdečem. Toda smo na pravi poti. Mislim, da Primož na visokoležečih ciljih dokazuje, da je najmočnejši kolesar letošnje Vuelte."

Katalonec, ki se je ekipi Red Bull-BORA-hansgrohe pridružil pred letošnjo sezono iz vrst Equipo Kern Pharme, se dobro zaveda, da bo o skupnem zmagovalcu dirke po Španiji odločal zadnji teden ter da mora Roglič še vedno najprej ujeti o'Connorja, preden lahko razmišlja o rekordni četrti zmagi.

"Njegove predstave so zelo dobre. Ancares je bil 20-minutni vzpon in da je uspel v tem času odvzeti O'Connorju kar minuto in pol, je zelo dobro. Toda odločale bodo nedeljska etapa ter nato v zadnjem tednu Lagos in Picón. Seveda pa je tu še kronometer v Madridu," na največje pasti zadnjih sedmih etap opozarja kolesar, ki nastopa na svoji drugi Vuelti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice