Šport > Kolesarstvo
5154 ogledov

Drama za Rogliča v zadnjih kilometrih, a se je rešil

primož roglič Epa
Štirinajsta etapa dirke po Španiji se je končala s sprintom glavnine. Primož Roglič je ob koncu etape preživel nekaj neprijetnih trenutkov.

Primož Roglič je v zadnjih dneh zaostanek za nosilcem rdeče majice Benom O'Connorjem s skoraj štirih minut zmanjšal na minuto in 21 sekund. Avstralec se očitno ne znajde najboljše na strmih klancih, v nekoliko položnejših in daljših vzponih se je še kosal s slovenskim asom, ko pa se je cesta postavila nekoliko bolj 'navpično', pa je doslej redno izgubljal čas.

Tokrat se bo vzpon prve kategorije na Puerto de Leitariegos končal 17 kilometrov pred ciljem, nato bo sledil spust in pretežno ravnina. Zaradi takšne trase se lahko zgodi, da bodo favoriti v boju za skupno zmago tokrat nekoliko hranili moči za zelo naporno nedeljsko preizkušnjo.

V živo:

  • 106 km do cilja: V ospredju je bežala šesterica odličnih kolesarjev - Isaac Del Toro (UAE Team Emirates), Jhonatan Narvaez (Ineos Grenadiers), Xandro Meurisse (Alpecin Deceuninck), Marco Frigo (Israel Premier Tech), Victor Campenaerts (Lotto Dstny) in Harold Tejada (Astana Qazaqstan). A glavnina je imela vse pod kontrolo, za to so poskrbeli člani ekipe Visma - Lease a  bike, ki so očitno imeli v načrtu napad Seppa Kussa v zaključku etape, morda tudi Wouta van Aerta, če bo klance zmogel prekolesariti z najboljšimi. Ubežniki so si tako prikolesarili le 1:51 naskoka.
     
  • 60 km do cilja: V skoraj 50 kilometrih se ni veliko spremenilo. Ubežna šesterica je imala malce več kot dve minuti prednosti, nizozemsko moštvo je še naprej narekovalo tempo v glavnini.
     
  • 33 km do cilja: Že na začetku vzpona na Puerto de Leitariegos se je prednost ubežnikov hitro topila. Spustila se je pod minuto.
  • 30 km do cilja: Skupaj so sicer ostali le Narvaez, Frigo in Tejada. Zasledovalci so bili oddaljeni 43 sekund. Cesta je sicer mokra, to bi znalo predstavljati težavo na dolgem spustu.
     
  • 25 km do cilja: Tajeda je odpadel, razlika do glavnine se je spustila pod pol minute.
     
  • 23 km do cilja: Narvaez je pospešil in se otresel tudi Friga. Njegova prednost se je nekoliko povečala.
     
  • 19 km do cilja: Ekvadorca so ujeli.
     
  • 14 km do cilja: Težave za Rogliča na spustu, v nepravem trenutku je predrl gumo. Časa za menjavo pnevmatike ni bilo. Svoje kolo mu je dal Daniel Martinez. Ostali kolegi so ga počakali na spustu.
  • 10 km do cilja: Roglič se je uspel priključiti glavnini.
     
  • 3 km do cilja: Odločal bo sprint glavnine. Na čelo so prišli kolesarji ekipe Alpecin - Deceuninck, saj je bil v glavnini tudi njihov sprinter Kaden Groves. Čez vse klance se je prebil tudi Pavel Bittner (Team dsm-firmenich PostN).
     
  • Cilj: Bittner, zmagovalec pete etape, tokrat ni imel dovolj moči, za zmago sta se udarila van Aert in Groves. Avstralec je bil za las močnejši, prišel je do druge etapne zmage na letošnji Vuelti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice