Šport > Kolesarstvo
3262 ogledov

Kolesarski zvezdnik v biografiji razkril noro zgodbo o Rogliču

Primož Roglič in Kasper Asgreen Profimedia
Kasper Asgreen je razkril zabavno zgodbico, zakaj je Primož Roglič izgubil Tour 2020 proti Tadeju Pogačarju.

Danski kolesarski zvezdnik in zmagovalec velikega kolesarskega spomenika dirke po Flandriji Kasper Asgreen naj bi jeseni 2025 izdal svojo biografijo, katero zanj piše nekdanji kolesar Per Bausager.

Ta je na svojem Facebooku že delil eno izmed zanimivih zgodbic, ki mu jih je med pogovorom zaupal Asgreen, glavni junak anekdote pa je naš kolesarski šampion Primož Roglič.

Bausager je tako razkril, da sta imela Asgreen in Roglič en manjši incident na prvi etapi dirke po Franciji leta 2020, ko naj bi se med borbo za pozicijo v glavnini zapletla v prepir, v katerem naj bi Kisovčan Asgreena v žaru borbe zasul s plazom žaljivk.

Ko so se strasti umirile, je Roglič naslednji dan na startu druge etape poiskal Danca, ga pozdravil, skupaj pa sta zgladila spor in poskrbela, da ni bilo nobenih zamer.

Roglič in Asgreen naj bi se nato tekom naslednjih treh tednov pozdravila na startu čisto vsake etape, z izjemo predzadnje preizkušnje, zloglasnim kronometrom s ciljem na La Planche des Belles Filles.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Asgreen, ki je bil dosti slabše uvrščen v skupni razvrstitvi, je seveda začel s svojim nastopom, še preden se je Roglič sploh pojavil na startu, tako da se je moral Kisovčan lotiti preizkušnje brez ustaljenega pozdrava z danskim kolesarjem.

In na koncu je ravno na tem kronometru zapravil skupno zmago, ko je moral priznati premoč svojemu rojaku Tadeju Pogačarju.

Med zadnjo etapo po Parizu, dan po usodnem vzponu na La Planche des Belles Filles, je nato Asgreen pristopil do Rogliča in ga zbodel: "Vidiš, kaj se zgodi, ko pozabiš pozdraviti?"

In po besedah Bausagerja naj bi si Roglič še predobro zapomnil to zgodbo. Na petkovi etapi letošnje Vuelte, ko je zmlel vse največje konkurente, med vzponom na zadnji klanec pa je kilometer in pol pred ciljem prehitel tudi ubežnika Asgreena, pri tem ni pozabil iztegniti roke in pozdraviti svojega prijatelja z dirke po Franciji 2020.

"Poskrbel je, da prekleto zagotovo ne bo izgubil še ene velike tritedenske dirke zaradi tega, ker ne bi pozdravil Asgreena," je svoj zapis na Facebooku zaključil Bausager.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice