Šport > Kolesarstvo
4323 ogledov

Nosilec rdeče majice razkril, kaj si misli o kazni, ki jo je prejel Roglič

Ben O'Connor Profimedia
Ben O'Connor ne verjame, da bode kazenske sekunde, ki so jih dodelili Rogliču, igrale pomembno vlogo.

Potem ko so mnogi mislili, da bo rdečo majico nosil zgolj do začetka resnejših gorskih etap, nepričakovani vodilni kolesar letošnje dirke po Španiji Ben O'Connor tudi v zadnji teden dirke vstopa v majici vodilnega. A pred zadnjimi šestimi etapami mu konkurenti že dihajo za vrat, najresneje naš kolesar ekipe Red Bull-BORA-hansgrohe Primož Roglič.

"Seveda nisem pričakoval, da bo rdeča še vedno v moji lasti, toda navdušenje se ni niti najmanj zmanjšalo, odkar sem jo prvič oblekel. Zdaj je prišel čas, ko se moram truditi na vse načine, da jo obdržim kolikor dolgo je le mogoče," se je na ponedeljekov prosti dan Avstralec ozrl na nepričakovano situacijo, v kateri se je znašel.

Pred zadnjimi šestimi etapami (tremi gorskimi, eno razgibano, eno ravninsko in 24,6 kilometrov dolgim kronometrom) ima pred trikratnim zmagovalcem Vuelte Rogličem še vedno minuto in tri sekunde prednosti, potem ko se mu je Kisovčan približal že na vsega 43 sekund zaostanka, a je po koncu 15. etape prejel 20 kazenskih sekund zaradi predolge vožnje v zavetrju ekipnega vozila.

Roglič - kazen | Avtor: Zajem zaslona/Eurosport Zajem zaslona/Eurosport

Vodilni kolesar dirke se je dotaknil tudi omenjene kazni, za katero pa ne verjame, da bo igrala preveliko vlogo. Verjame namreč, da na brutalni torkovi etapi s ciljem na vzponu Lagos de Covadonga Roglič pripravlja napad na vse ali nič. Prepričan je, da sta scenarija zgolj dva - ali bo lahko sledil Slovencu, ali pa bo prišlo do tako velikih razlik, da se teh 20 sekund ne bo poznalo.

"Zaradi te kazni proti Roglilču na zadnji etapi nisem izgubil dodatnih 20 sekund, kar je zagotovo dobro zame. Verjamem, da so naredili to, kar se jim je zdelo najbolj prav. Sam težko komentiram zadevo, ker če sem iskren, nisem niti vedel, da je med etapo zamenjal kolo. Zagotovo je prijetno dobiti teh 20 sekund nazaj, to je že res. Toda zagotavljam vam, da za torek pripravlja napad na vse ali nič, s katerim ne namerava nadoknaditi zgolj teh dvajsetih sekund," je O'Connor poizkušal zmanjšati pomen kazni, ki so jo sodniki dodelili našemu kolesarju.

Naj se do konca dirke zgodi karkoli, je O'Connor že zdaj izjemno ponosen na to, kar mu je uspelo na letošnji španski pentlji. "Povedali so mi, da še noben Avstralec ni nikoli preživel toliko časa v majici vodilnega na velikih tritedenskih dirkah. To je precej prijetno in zabavno dejstvo. Ponosem sem, da sem v tej situaciji," se je na nepričakovanih deset dni, ki jih je preživel v rdečem, ozrl avstralski kolesar, ki ni želel napovedovati, na katerem mestu pričakuje, da bo končal dirko.

"Kar moram storiti, je, da sem na torkovi etapi na najboljšem možnem nivoju. To bo ena glavnih etap. To je eden najpomembnejših dni, ko morate biti na nivoju. Sicer pa nisem nekdo, ki bi se ukvarjal z napovedmi in tudi zdaj se ne nameravam. Upam, da bo tudi zadnji teden dirke uspešen, da sem na svojem najvišjem nivoju in čim bolj izkoristim priložnost," je pred odločilnim tednom zaključil vodilni kolesar španske pentlje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:45 03.september 2024.

    No dejstvo je, da kolesarje na kuncu čaka še en kronometer v katerem lahko Primož proti O'Connorju pridobi vsaj okoli minute prednosti, svojo pa brez večjih težav zadrži pred najnevarnejšimi zasledovalci. To pa pomeni, da ima glede na trenutno stanje ...prikaži več in razporejene moči Rogla v rokah najboljše karte za nadaljevanje. Mi lahko le držimo pesti in upamo, da se ne vplete usoda s kakšno okvaro kolesa ob nepravem času ali pa bog ne daj, da mu spet ne bi padec odnesel vsega kar si prigara na kolesu...

Sorodne novice